Villa med eksklusivt listeloft til kip

Da børnene fløj fra reden, skiftede Poul Jeppesen og hans hustru parcelhuset ud med et nyopført drømmehus i centrum af Herning. I den lyse stue skaber listeloftet Troldtekt contrast en smuk kontrast til de massive egegulve og sikrer samtidig en god akustik.

Eksklusiv boligakustik med Troldtekt contrast - en raffineret loftsbeklædning, der kombinerer Troldtekt akustikplader og elegante trælister
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Efter mange år som børnefamilie i et parcelhuskvarter kan Poul Jeppesen og hans hustru se frem til at nyde deres otium i et ”egoisthus”, som de selv har været med til at udforme. Den 164 kvadratmeter nyopførte villa med gårdhave er smukt placeret på en mindre grund i Herning. Her danner huset den perfekte ramme om en pensionisttilværelse i stilfulde omgivelser.

– Vi fjernede den ældre ejendom på grunden og opførte vores eget hus, med fokus på kvalitetsmaterialer, smukt lysindfald og god akustik. I samspil med vores arkitekt har vi søgt at matche kvarteret og de naturmaterialer, der er brugt her, med indkørsel i gammeldags granit og naturskifer på taget, siger Poul Jeppesen.

Samspil mellem materialer og funktion

Også indvendigt er der brugt naturmaterialer i høj kvalitet, med marmorgulv i vådrummene og massive egeplanker i resten af huset. Den rummelige stue med loft til kip har åben forbindelse til køkkenet, og soveafdelingen indeholder tre værelser og et par hemse, hvor børnebørnene kan overnatte. Også i loftet er der brugt egetræ i form af et Troldtekt contrast loft med lyse trælister monteret på sorte Troldtekt akustikplader.

– Vi har lagt stor vægt på, at materialerne skulle matche indbyrdes og på et godt samspil mellem materialer og funktion. Vi ønskede et højt loft af hensyn til akustik og lysindfald, og blev i den forbindelse opmærksomme på Troldtekts listeloft. Det matcher gulvet bedre end traditionelle akustikplader, siger Poul Jeppesen. 

Listerne kan klikkes på

Takket være et montagevenligt og patenteret ”click-on” system var det hurtigt og enkelt at montere det eksklusive loft.

– Listerne sidder snorlige og det er let at tage en liste af, hvis vi for eksempel skal have monteret en lampe. Loftet giver en rigtig god akustik, som vi får mange positive tilkendegivelser om fra gæster, siger Poul Jeppesen.