Et varmt hjem inspireret af verden

Tænk, hvis du kunne få lov at bygge lige præcis det hus, du altid har drømt om. Den mulighed fik Thomas Hansen, der har bygget sin drømmebolig på 300 kvadratmeter med eksklusive materialer og inspiration fra alle verdenshjørner.

Eksklusiv boligakustik med Troldtekt contrast - en raffineret loftsbeklædning, der kombinerer den bedste akustik og en smuk kontrasteffekt fra elegante trælister
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

”At rejse er at leve”, skrev H. C. Andersen i romanen ’Mit Livs Eventyr’. Den følelse kan Thomas Hansen, der til dagligt arbejder som kok, nikke genkendende til. Sammen med sin kone og børn har han rejst meget, og det er ikke kun madlavning, han har ladet sig inspirere af i udlandet – han har også suget boliginspiration til sig. Det kom ham til gode, da han fik mulighed for at skifte familiens gamle patriciervilla ud med en 900 kvadratmeter stor grund i Kolding.

– Ud over at være kok har jeg renoveret og istandsat lejligheder, og pludselig faldt jeg over en grund, der gav mulighed for at bygge et hus helt fra bunden, fortæller Thomas Hansen.

Bygherre fra A til Å

Thomas Hansen har været med i byggeprocessen, fra det første spadestik blev taget, til det 300 kvadratmeter store hus stod klar til indflytning. I alt tog det cirka et halvt år, og det vigtigste for Thomas var, at alle løsninger og materialevalg var gennemtænkte – og at huset emmede af personlighed.

– Jeg er virkelig glad for resultatet. Vores hjem er varmt, her er rart at være, og det skiller sig ud fra alle andre, fortæller Thomas Hansen og uddyber:

– For eksempel er vinrummet med glasvægge et ønske, jeg havde fra start. Det samme med vandløbet foran huset, der er japansk inspireret. Det giver en utrolig ro, og jeg synes, det står rigtig godt til den lyse murstensfacade.

Husets hjerte

Der er dog ingen tvivl om, hvilket rum Thomas Hansen er gladest for – det er køkkenalrummet, hvor familien samles. Her er en stor grøn plantevæg, et mørkt Svane-køkken og det eksklusive akustikloft Troldtekt contrast. Loftet har en mørk baggrund af sorte Troldtekt akustikplader, som er beklædt med trælister i egetræ.

– I køkkenalrummet kommer naturen indenfor. Plantevæggen fremstår som en forlængelse af haven, og trælisterne i loftet skaber varme og giver sammen med de store gulvklinker en rød tråd igennem huset, fortæller Thomas Hansen.

Thomas Hansen har bevidst valgt at Troldtekt contrast-listerne sidder så tæt som muligt i loftet – 9 lister pr. 60 cm -  for at få så meget træ ind i hjemmet som muligt. Det giver sammen med de mørke vinduespartier et elegant og nordisk udtryk. Der er monteret Troldtekt contrast i størstedelen af husets rum – i de øvrige er der hvide Troldtekt akustiklofter.

Et hjem med plads til familien og gæster

I hele byggeprocessen har det været vigtigt for Thomas Hansen at skabe et hjem med minimalt vedligehold, og hvor der er plads til familien.

– Vi er en børnefamilie, og det er vigtigt for os, at tingene bare fungerer, og at vi har et hjem, hvor vi kan boltre os, som vi vil. Derfor har vi prioriteret god akustikregulering, så vi for eksempel kan være rundt om spisebordet uden generende støj, siger Thomas Hansen.