Enkle materialer i det nybyggede etplanshus

I Vejen ligger et nyopført etplanshus. Den røde tråd er det enkle materialevalg, der skaber en smuk sammenhæng mellem inde og ude. For at skabe hygge og intimitet er akustikloftet i stuen beklædt med egetræslister.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i privatboligen
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Tid er en dyrebar og ofte mangelfuld ressource. Derfor handler det om at udnytte den og fylde den med hyggelige stunder sammen med dem, vi holder af. Det ved Lone Hjulmand og Preben Toft i Vejen. Derfor har de opført et nybygget hus i ét plan, der kræver så lidt vedligeholdelse som overhovedet muligt.

– Da vi skulle bygge vores nye hus, var vi meget bevidste om, at det skulle være nemt at holde. Derfor har vi for eksempel hverken fliser eller græs. Til gengæld har vi nogle langtidsholdbare og smukke løsninger, der indbyder til nydelse og afslapning, siger Preben Toft.

Huset er i alt 209 kvadratmeter og ligger i nærheden af byens centrum. Parret kom fra et parcelhuskvarter og drømte om at komme tættere på byen.

Grønt og lyst giver en rød tråd

Enkelt og gennemtænkt er to ord, der beskriver Lone og Prebens hjem. Inde som ude er der mursten i grønlige nuancer, ligesom kvadratiske Troldtekt akustikplader i farven lys natur er videreført fra husets indre. Det skaber en smuk sammenhæng mellem de to miljøer. Også bordpladen i grønne nuancer underbygger den røde tråd.

– Vi synes, det fungerer rigtig godt, at materialerne og farvepaletten går igen flere steder. Vi er særligt glade for den rå murstensvæg i køkkenalrummet, ligesom det giver en fornemmelse af uendelighed, at loftet går ud i loungeområdet foran huset, siger Preben Toft.

Køkkenalrummet er husets centrum og et sted, parret nyder at tilbringe en stor del af deres tid – gerne med familie og venner på besøg. Gulv-til-loft-vinduer giver frit udsyn til haven og de tre store terrasser, som bliver brugt flittigt året rundt.

En stue med intimitet og hygge

Overalt består gulvet af store, lyse klinker, der sammen med loftet, skaber et indbydende indtryk. For at bryde udtrykket og indbyde til intimitet og hygge er loftet i stuen sænket til almindelig loftshøjde og beklædt med Troldtekt contrast, som er akustikplader med elegante trælister.

– Stuen er et sted, hvor vi gerne vil kunne trække os tilbage og slappe af. For at underbygge den stemning er et stort felt i loftet beklædt med sorte akustikplader og listebeklædning i egetræ. Det giver et helt særligt udtryk, siger Preben Toft.