Alment boligbyggeri

Den almene boligsektor spiller en central rolle i dansk arkitektur og står for byggeløsninger, der er innovative og bæredygtige. Det gælder, når boligselskaberne bygger nyt – men også i forbindelse med renoveringer, som fylder godt i ordrebøgerne hos arkitekter og entreprenører.

Byggeskadefonden har udgivet erfaringsbaserede guides, der præsenterer gode råd (og typiske faldgruber) i forbindelse med både nybyggeri og renovering. Og med bygningscertificeringen DGNB samt den frivillige bæredygtighedsklasse er det muligt at bygge boliger, der er dokumenteret sunde for beboerne, miljøet og driftsøkonomien.

På temasiden her kan du læse ekspertinterviews og se inspirerende eksempler på alment boligbyggeri. Fra vellykkede transformationer af udsatte bydele til nye boligafdelinger, der sætter en høj standard inden for bæredygtighed.

Bæredygtighed handler i høj grad om holdbarhed

Byggeskadefonden har udgivet en guide til nybyggeri, som også forholder sig til bæredygtighed og kommer med eksempler fra alment nybyggeri. Få indblik i guiden!

Stadsarkitekt: Almene boliger skaber en blandet by

Troldtekt TEMA om almene boliger: Læs interview med Aarhus Kommunes stadsarkitekt, Stephen Willacy, og dyk ned i flere af almene projekter her!

Attraktive boliger løfter belastede kvarterer

Aalborg Øst og Gellerupparken i Aarhus er eksempler på udsatte boligkvarterer, som i disse år gennemgår en transformation. Læs mere om projekterne her.

Bæredygtigheden flytter ind i Ringkøbing K

I Naturbydelen Ringkøbing K er der 83 nye almene boliger på vej. De bygges som certificerede passivhuse og i et gennemført bæredygtigt design. Læs mere her >

Troldtekt træbeton bidrager til bæredygtigt boligbyggeri

Se, hvordan Troldtekt træbeton bidrager positivt – også når boligbyggeri skal have en bæredygtig bygningscertificering. Læs mere om Troldtekts bidrag her.

Milliarder til renoveringer

Tag et kig på anbefalingerne i Byggeskadefondens guide, der bl.a. kommer omkring materialevalg og krav til dokumentation. Få højdepunkter fra guiden her.

Troldtekt matcher kravene til almene boliger

God akustik, naturlig styrke, dokumenteret bæredygtighed. Der er flere gode grunde til at tænke Troldtekt akustikløsninger ind i almene boliger. Læs mere her.

Sunde rammer i den grønne landsby

Boligbyggeriet Lensmarken er de første almene boliger på Fyn med en DGNB-certificering. Akustiklofter fra Troldtekt bidrager positivt til certificeringen.

Ny bæredygtighedsklasse skubber byggebranchen fremad

Aalborg Kommunes bygningschef, Peter Munk, om bedre økonomisk mulighed for at få bæredygtighed ind i det almene byggeri. Læs mere i online TEMA fra Troldtekt.
Boligforeningen Lensmarken beliggende i Årslev syd for Odense, ©Tommy Kosior, Troldtekt A/S.

Derfor er DGNB oplagt til almene boliger

Cirka hver femte danske bolig er almen, og de almene boligorganisationer spiller derfor en stor rolle i den grønne omstilling. Læs om mulighederne med DGNB.

Almene boliger spiller hovedrolle i dansk arkitekturhistorie

Troldtekt TEMA: Få opridset de politiske rammer for den almene boligsektor, og mærk arkitekturens vingesus. Dyk ned i historien om de almene boliger her!

Arkitektonisk kvalitet i alment boligbyggeri

Almen arkitektur og boligbyggeri opføres ofte mere bæredygtigt og i bedre kvalitet, end bygningsreglementet kræver. Læs mere og få tips til arkitektonisk kvalitet i alment boligbyggeri.

Grundige analyser før alment bolibyggeri

Ved grundigt analysearbejde før byggeri kan almene boligforeninger byde på landets mest attraktive boliger - miljømæssigt og totaløkonomisk. Få 3 vigtige tilgange her.

Referencer med alment boligbyggeri

God akustik og sundt indeklima i hjemmet med akustiklofter fra Troldtekt

Skansehuset

Gennem tre år har den almene boligforening Boli.nu renoveret Skanseparken i Fredericia, så der nu står 330 attraktive lejligheder og et fælleshus. Fælleshuset har fået et sundt indeklima med designløsningen Troldtekt® line, hvor både ventilation og belysning er integreret i loftfladen.
Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i boligbyggeri

Svaneparken

Tegl, zink, træ …. Det er velkendte materialer, som er talentfuldt anvendt i boligbebyggelsen Svaneparken i Galten udenfor Aarhus. Samtidig er helheden blevet en arkitektonisk helhed, der også er belønnet med Skanderborg Kommunes Arkitekturpris.
Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i boligbyggeri

Lisbjerg Bakke

De 40 lejligheder fordelt i fem bygninger udgør en lille by omkring et gaderum, hvor der er fokus på fællesskab. Her er boliger for unge og for familier, der er flyttet ind i ”Fremtidens bæredygtige Almene boliger”.
Akustiklofter fra Troldtekt i boligbyggeri

Fyrkildevej & Kildeparken

En kæmpe indsats fra Himmerlands Boligforening har vendt den negative spiral omkring boligområdet ved Kildeparken i Aalborg Øst. Mange tiltag er søsat for at understøtte udviklingen, f.eks. et nyt Sundhedshus og sportsfaciliteter, som har givet bydelen en ny identitet.
Akustiklofter fra Troldtekt i boligbyggeri

AARHUS Kollegiet

Ungdomshus på Karen Blixens Boulevard i Gellerup.
Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. boligbyggeri

Sønderparken Fredericia

Sønderparken i Fredericia har gennemgået en omfattende renovering, som har resulteret i et flottere og tryggere kvarter med større tiltrækningskraft. Beboerne har været stærkt involveret, også da det nye aktivitetshus skulle skitseres.
Troldtekt - Vulkanen, youth housing

Ungdomsboliger - "Vulkanen"

Der er skruet op for æstetikken og oplevelserne i det centrale atrium i Ringgårdens Ungdomsboliger på Aarhus Havn. Et rum, der på den positive måde overrasker - ikke bare med farver i mange nuancer, men ganske enkelt med en fantastisk stemning.
Troldtekt, building block in Billund

Bolighøjhus, Billund

Billund har fået sit første bolig-højhus, hvor der er lagt vægt på mange typer boligkvalitet. De 20 lejligheder er så attraktive, at næsten alle var lejet ud før færdiggørelsen.
Troldtekt, Løvvangen

Løvvangen

Nordjyllands største boligrenovering er nu ved at ændre et helt boligområde omkring Løvvangen i Nørresundby. 815 lejligheder opført i en monoton arkitektur, får fornyet den fysiske identitet og området som helhed får et kæmpe løft.