De næsten 100 millioner europæiske skolebørn bruger cirka 70 procent af skoletiden indendørs. Derfor er det et problem, at luften er tung i alt for mange klasselokaler. Et godt ventilationssystem er løsningen.

Læs mere

Manglende ventilation er den primære årsag til, at indeklimaet på de fleste danske skoler er alarmerende dårligt, viser en analyse fra DTU. Andre skoler har fundet løsningen med energieffektiv loftsventilation, der kombinerer frisk luft og god akustik. Elever i Vallensbæk løftede deres resultater med ti procent i lokaler med Troldtekt ventilation.

Læs mere

Transformationen af den gamle Nørre Vium Skole, også kaldet ’Landsbyen i Skolen’, er vinder af RENOVER Prisen 2017. Prisen blev uddelt torsdag den 31. august ved en fest på GAME Streetmekka i København V.

Læs mere

Europas øjne er rettet mod Aarhus, som er europæisk kulturhovedstad 2017. Det giver et godt udstillingsvindue for den aarhusianske arkitektur, som blandt andet markerer året med biennalen Rising Architecture Week.

Læs mere

Torsdag den 31. august modtager Danmarks bedste renovering en fornem hæder i form af RENOVER prisen 2017

Læs mere

Ressourceforbruget i byggeriet kan reduceres ved at vælge sunde materialer med lang levetid og omdanne eksisterende bygninger til nye formål. Materialers levetid vejer tungt, og transformation og bæredygtigt byggeri er i fokus som aldrig før. I nyt Troldtekt tema kigger vi nærmere på at transformere med omtanke.

Læs mere

Årets ELFORSK Pris går til en systemløsning, der via naturlig køling og diffus loftsventilation giver store energibesparelser og høj komfort

Læs mere

Millioninvesteringer i produktionen sikrer bedre udnyttelse af energi og materialer hos Troldtekt A/S. Et nyt maleranlæg har reduceret spildet af maling med over 70 procent, mens energiforbruget per produceret akustikplade er faldet med 17 procent på et år.

Læs mere

Københavns Kommune har præmieret syv særligt smukke byggerier, som bidrager positivt til byen. To af de præmierede byggerier har Troldtekt akustiklofter.

Læs mere

Forskere fra Aalborg Universitet har dokumenteret, at akustiklofter med lavtryksventilation giver store energibesparelser og høj komfort.

Læs mere

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har den 8. maj besøgt Troldtekt A/S i Troldhede. Troldtekts direktør Peer Leth luftede sin bekymring for, at bæredygtigt dansk nåletræ bliver en mangelvare i fremtiden. Det kan ramme både klimaet og arbejdspladser i træindustrien.

Læs mere

Mandag den 8. maj besøger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) Troldtekt A/S i Troldhede.

Læs mere

Frederiksberg Kommune er i færd med at opføre Danmarks første DGNB-certificerede skolebygning. Troldtekt leverer cirka 1.000 m2 akustiklofter, som bidrager konkret til DGNB-certificeringen.

Læs mere

Troldtekts jyske relationer har fået en ny samarbejdspartner i form af 49-årige Bente Rasmussen Therkildsen, der i marts tiltrådte som ny projektkonsulent for Jylland.

Læs mere

29.-30. marts kommer Danmarks vigtigste event for bæredygtighed i byggeriet til Aarhus. Her kan de besøgende blandt andet opleve Troldtekt i paneldebat med førende arkitekter og producenter om genbrug, recycling og upcycling i byggeriet.

Læs mere

Innovation er en del af arkitektens faglighed. Men hvordan arbejder man med innovation? Hvorfor er innovation ikke det samme som utæmmet kreativitet og vilde nyskabelser? Hvilke nye designtrends tegner sig? Få svarene og meget mere i nyt tema om innovation.

Læs mere

Troldtekt har indgået en strategisk alliance med Photocat A/S om udvikling og test af akustikplader, der indeholder ny revolutionerende teknologi i forhold til indeklima.

Læs mere

To studerende fra arkitektuddannelsen UAUIM i Bukarest er blevet hædret med en Troldtekt Award og 5.000 euro. Både konkurrencens 2. plads og specialprisen går til studerende fra Iran.

Læs mere

Arkitektforeningen København har netop uddelt de efter-
stræbte Arne-arkitekturpriser, og Lille Arne gik til Folkehuset Absalon. Den gode akustik i Folkehuset er sikret med sortmalede Troldtekt lofter.

Læs mere

Dårlig akustik i den nye ejerlejlighed på Frederiksberg kombineret med et høretab var en stor udfordring for Andreas. Sammen med sin familie deltog han derfor i Troldtekts "Vind et loft"-konkurrence - og vandt.

Læs mere

Troldtekt holder julelukket fra den 23.12.2016 til den 01.01.2017.
Vi ønsker alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Læs mere

Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard, besøgte den 11. november 2016 Troldtekts hovedkontor til en god snak om blandt andet bæredygtighed og take-back af byggematerialer i kommunalt byggeri.

Læs mere

Hver dag ringer klokken ind til et dårligt indeklima på alt for mange folkeskoler landet over. Især på de mange nedslidte skoler er luftkvaliteten for lav og støjniveauet for højt. Med nyt tema sætter vi fokus på udfordringer og løsninger indenfor både luftkvalitet og akustik i skolebyggeri.

Læs mere

Troldtekt® rhombe er blandt vinderne af German Design Award 2017. Det er andet år i træk, at en designløsning fra Troldtekt A/S vinder den prestigefulde pris.

Læs mere

Troldtekt er nomineret til Det bæredygtige Element - Produktprisen 2016. Prisen uddeles af Building Green og InnoByg til en udstiller ved Building Green, som har et produkt, der har gjort byggeriet grønnere og mere bæredygtigt.

Læs mere

For fjerde gang, inviterer Troldtekt arkitekt- og designstuderende fra hele verden til at deltage i Troldtekt Award 2016. Den mest kreative brug af vores akustikplader præmieres med 5.000 euro.

Læs mere

Troldtekt er med blandt finalisterne i European Business Awards for the Environment, der uddeles 27. oktober 2016 i Tallinn, Estland.

Læs mere

Sidste år oplevede Troldtekt A/S en vækst på 15 procent, og igen i år forventer virksomheden en tocifret vækstrate. Troldtekt har derfor fremrykket store investeringer på fabriksanlægget i Vestjylland, hvor kapaciteten i alt udvides med næsten 40 procent.

Læs mere