Lejlighederne får ekstra rum med udsigt

De to hundredemeter lange boligblokke opført i 1974 har netop gennemgået en renovering, hvor en ny facade holder vestenvinden udendørs. Tilgængeligheden er også markant forbedret, og tilsammen er boligkvaliteten steget på Tove Ditlevsens Vej i Aalborg.

De ellers meget massive boligblokke havde store problemer med kuldebroer med deraf følgende trækgener i de to-etagers lejlighederne. Løsningen blev samtidigt en forskønnelse af indgangsfacaden, og en indvendig svalegang, hvorfra man kan nyde udsigten over landskabet. Arkitektfirmaet Kærsgaard & Andersen A/S har meget erfaring i renoveringer af boligbebyggelser og har også her haft totalrådgivningen på projektet.

Hele blokken har fået en ny facade lagt udenpå den eksisterende, som udefra giver bygningen et stærkt, æstetisk løft. Flotte materialer i kombination udtrykker fornyelse og kvalitet. Særligt de store glaspartier giver en fin åbenhed både udefra og indefra. PÅ indgangsfacaden er der tilføjet to elevator- og trappetårne, der ligesom de to eksisterende er klædt i mørke teglsten. Arkitektonisk giver de en fin modvægt til den langstrakte facade, ligesom de hvide vinduesindramninger er med til at skabe liv og variation.

Indenfor er tilgængeligheden også forbedret med en bredere gangzone, der også lever op til kravene om brandredningsareal. De store glaspartier giver meget lys til rummet og det er nu muligt at tage ophold ude foran lejlighederne og nyde udsigten. Hvid Troldtekt løfter også kvaliteten i ”uderummet” ved at forbedre akustikken og derved bane vej for bedre sociale relationer i blokken.

Fakta

Projekt:
Renovering af boligblokke på Tove Ditlevsens Vej i Aalborg
Arkitekt:
Kærsgaard & Andersen A/S
Bygherre:
Plus Bolig, afd. 30
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA