Helende arkitektur

Arkitektur, design og materialer kan have betydning i behandlingen af krop og sind. Blandt andet spiller lys, luft og akustik en rolle – og det samme gør disponeringen af rummene.

På temasiden her kan du læse om visioner og praksis i arbejdet med helende arkitektur.

Arkitektur, design og materialer kan have betydning i behandlingen af krop og sind. Blandt andet spiller lys, luft og akustik en rolle – og det samme gør disponeringen af rummene. På temasiden her kan du læse om visioner og praksis i arbejdet med helende arkitektur.

Tag blandt andet med til førende og internationalt prisvindende byggerier inden for psykiatrien, og læs interviews med arkitekterne bag. Få også forskningens pointer om de faldgruber, der kan ligge i designet af helende arkitektur.

På temasiden kan du også læse, hvordan Troldtekt bidrager til helende arkitektur inden for nøgleområder som god akustik, frisk luft, genkendeligt design og dokumenterede bæredygtighedstiltag som f.eks. vores Cradle to Cradle-certificering.

Arkitektur kan være et socialt værktøj | Troldtekt

Troldtekt tema om helende arkitektur: Læs om forundersøgelse, som med afsæt i 6 cases præsenterer viden om, hvordan arkitektur kan understøtte socialt arbejde.

Et børnehjem med hjemlig atmosfære | Troldtekt

Læs Troldtekt interview med Mikkel Frost fra CEBRA om Kerteminde børnehjem - et hus, der minder mere om et klassisk rækkehus end en institution for sårbare børn.

Nytænkt arkitektur kan styrke de skrøbelige sind | Troldtekt

Troldtekt tema om helende arkitektur. Få et blik ind i de nye psykiatrihuse i Slagelse og Vejle og læs her om arkitekternes overvejelser bag de to hospitaler.

Som at få et knus, når man kommer ind ad døren | Troldtekt

Troldtekt tema om helende arkitektur. Læs om, hvordan Kræftens Bekæmpelse har opført syv rådgivningscentre ud fra principper om helende arkitektur. Mere her.

Arkitektur fjerner fordomme om psykisk sygdom | Troldtekt

Arkitektur kan hjælpe med at afmystificere psykisk sygdom, lyder det fra det svenske arkitektfirma White Arkitekter. Læs interview og få Whites pointer her!

MIPIM Awards: Sundhedsdesign udfordres | Troldtekt

De internationalt anerkendte MIPIM Awards hædrer fremragende sundhedsdesign. Læs mere i interview med MIPIM jurymedlem Sergey Kuznetsov, Chefarkitekt i Moskva.

Interview: Det nye design skal udfolde sit potentiale

Karlsson Arkitekter har tegnet psykiatrisygehuset GAPS i Slagelse, som blev taget i brug i 2015. Læs interview med indehaver og arkitekt Christian Karlsson.

Ny retspsykiatri: Privatliv, udsigt og sikkerhed i højsædet

Der bliver en verden til forskel for patienterne på den nye retspsykiatri Sct. Hans. Læs om tankerne bag projektet i Troldtekt TEMA om helende arkitektur her!

Når bygningen bliver en del af behandlingen | Troldtekt TEMA

Ny Psykiatri Bispebjerg bliver en unik og forbedret ramme for behandling af psykiatriske patienter. Fremtidens Sengestue i Troldtekt TEMA om helende arkitektur.

Sådan bidrager Troldtekt til den helende arkitektur

God akustik, frisk luft og genkendeligt design er nogle af de fokusområder i den helende arkitektur, hvor Troldtekt akustikløsninger gør en forskel.

Hjemlige rammer til familier i krise | Troldtekt

I Trygfondens Familiehus er der lagt særlig vægt på at skabe en atmosfære, der er så tæt på at være hjemlig og privat som muligt. Læs om tankerne bag huset.