Tema: Design af kontorbyggeri

Flere hjemmearbejdsdage og online-møder er blevet den nye normal. En pandemi og bedre adgang til digitale samarbejdsformer stiller nye krav til designet af det fysiske kontor. Her er der for eksempel behov for flere små mødelokaler og zoner end tidligere.

Her på temasiden kan du få eksperter og arkitekters bud på de nye tendenser i indretningen af kontorer. Se, hvordan flere af tendenserne er omsat til virkelighed i en række vellykkede domiciler. Og læs, hvordan du med Troldtekt akustikløsninger kan forene god akustik, et behageligt indeklima og karakterfuldt design, når du indretter kontorer til den nye virkelighed.  

Bedre kontormiljøer med neuro-arkitektur

Hvordan påvirker bygninger de mennesker, der bruger dem? Flere arkitekter er begyndt at undersøge, hvordan vi kan bruge hjerneforskning til at designe eksempelvis bedre skoler og kontormiljøer. Vi har talt med arkitekt Klaudio Muca fra CEBRA Architecture om perspektiverne.

 

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri

Nyt Danish Crown-domicil kan fungere i mindst hundrede år

I Randers ligger Danish Crowns nye domicil som en unik fortolkning af den trelængede gård – i stor skala. Byggeriet i tegl har både opnået DGNB Guld og et DGNB Hjerte for det særligt sunde indeklima. Her deler Mikkel Frost, arkitekt og stiftende partner hos CEBRA Architecture, designovervejelserne bag det storslåede kontorbyggeri.

 

Akustikeksperter: Derfor kan et kontorlandskab blive for stille

Der skal ikke meget støj til, før koncentrationen bliver ødelagt i åbne kontorlandskaber – og ofte er kollegernes snak synderen.

 

Flere artikler i temaet om kontorbyggeri

Sådan vil corona påvirke fremtidens kontorer

Med corona-pandemien blev der sat turbo på en aktivitetsbaseret indretning af kontormiljøer, og mange medarbejdere er siden begyndt at sætte pris på hjemmearbejdsdagene. Eva Bjerrum, som er ekspert i nye arbejdsformer, advarer dog virksomhederne mod at træffe forhastede beslutninger.  

Små rum og fleksible kontormiljøer ser dagens lys

Ændrede arbejdsmønstre, behovet for at udnytte kvadratmeterne bedre og ønsket om mere bæredygtige materialer.

Farvel til skrivebordet? Sådan vil kontordesign ændre sig

Efter corona skal kontormiljøerne finde et nyt formål. Alle har ved selvsyn oplevet, at man ikke behøver et kontor for at arbejde, men hvad skal de så bruges til?

Fremtidens kontor skal kunne skifte form

Arkitekt og ansvarlig for Kontor hos Arkitekterna Krook & Tjäder står bag en af Göteborgs nye kontorbygninger, Slakthuset, hvor både stedets historie og et fleksibelt design er tænkt ind.

Kontordesign: Vælg en akustikløsning med flere fordele

Det går ud over trivsel og produktivitet, hvis det støjer og runger i kontoret, hvis luftkvaliteten er dårlig, eller hvis rammerne er uinspirerende.

God akustik kræver en indsats

De store kontorer har fordele, men god akustik er ikke altid en af dem. Resultatet er koncentrationsbesvær og dalende trivsel blandt medarbejderne, men med de rigtige tiltag kan akustikken forbedres markant. Læs mere her.

En varm velkomst

Hos arkitekt - og ingeniørvirksomheden Mandrup i Viborg byder man velkommen med Troldtekts nylancerede CO2-reducerede plader i det dekorative curves design.

Mørke lofter giver eksklusiv stemning i råt domicil

Naturlig råhed, masser af plads og et ærligt udtryk. Det er, hvad messe- og indretningsfirmaet Ambiente har skabt i det nye 11.500 kvadratmeter store firmadomicil ved Skanderborg. Kontrasterne findes i de forfinede detaljer i indretningen.

Nyt arkitektmiljø på Campus Rainvilleterrasse

Det internationalt anerkendte arkitektfirma gmp Architekten Gerkan, Marg und Partner med hovedsæde i Hamborg har mere end 500 medarbejdere fordelt på otte lokaliteter, heraf to i Hamborg. Virksomhedens anden lokalitet i byen ud over hovedsædet ligger højt over Elben på Rainvilleterrasse i bydelen Ottensen i en bygning, som nu har gennemgået en større udvidelse.

Referencer med design af kontorbyggeri

Se flere aktuelle temaer