Nyt arkitektmiljø på Campus Rainvilleterrasse

Det internationalt anerkendte arkitektfirma gmp Architekten Gerkan, Marg und Partner har mere end 500 medarbejdere fordelt på otte lokaliteter.

Virksomhedens anden lokalitet i Hamburg, ud over hovedsædet, ligger i en bygning, som har gennemgået en større udvidelse. Designløsningen Troldtekt line er med til at sikre god akustik i stueetagen, som rummer flere funktioner.

>> Se fotos, og læs mere

Bygningens stueetage husede tidligere Hamborgs første restaurant, som blev åbnet af den franske officer César Lubin Claude de Rainville, der købte og ombyggede den tidligere beboelsesejendom på Elbens skråning i 1799.

Bygningen blev i 1930'erne lavet om til en søfartsskole, Altonaer Seefahrtschule, efter tegninger af arkitekten Hans Meyer. Den aflange kubistiske bygning på fire etager med brede udkragede altaner på østsiden er fredet og er nu nærmest blevet et ikon for bydelen. Kort efter Anden Verdenskrig blev skolen fusioneret med Hamburger Seefahrtschule, der blev grundlagt i 1749. Den lukkede i 2005 på grund af faldende elevtal.

Ombygning til "Campus Rainvilleterrasse"

gmp-Stiftung købte derefter bygningen af byen Hamborg. Efter en nænsom renovering og modernisering har bygningen nu fået nyt liv som "Campus Rainvilleterrasse". Bygningen huser i dag Academy for Architectural Culture (aac), Brand Academy Hochschule og Design Factory International.

I de sidste ca. fem år har gmp Architekten desuden lejet sig ind på tredje sal i den gamle søfartsskole. For at imødekomme det voksende pladsbehov er dele af den tidligere restaurant i stueetagen nu blevet omdannet til kontorlokaler og medarbejder-kantine.

Designmæssig og akustisk udfordring

Den måde, rum udformes og indrettes på, f.eks. i forhold til arealudnyttelse og indtænkning af ergonomi, har en stor indflydelse på, hvad medarbejderne gør og tænker, og på, hvordan de trives. En af de store udfordringer ved at redesigne rummene var i dette tilfælde at undgå at give det indtryk, at medarbejderne arbejder i restauranten.

Arkitekterne valgte at anvende et meget begrænset udvalg af materialer. Kombinationen af fredet parket på gulvene og en enkel indretning resulterede i et unikt, lyst, rummeligt og multifunk-tionelt kontorareal med plads til kreativitet, møder, kursusaktiviteter og afslapning.

Akustikken i det 160 kvadratmeter store rum spiller en central rolle for medarbejdernes velvære. Med Troldtekt line akustikplader fandt arkitekterne en enkel, kreativ og æstetisk velfungerende løsning til det høje loft, som passer perfekt til den øvrige indretning.

På grund af den gode akustik og den vellykkede æstetik er det store rum med sin gode stemning og spændende historie blevet en populær arbejdsplads.

Troldtekt line er akustikplader med langsgående spor, der sikrer en elegant og ensartet loftsflade. Løsningen er en del af Troldtekts designserie, som blev tildelt ICONIC Award 2019 og German Design Award 2020 og var i finalen i Danish Design Award 2020 og DETAIL Product Award 2020.