TEMA: Seniorarkitektur

Demografien går mod en større andel af ældre i befolkningen. Det stiller krav til mere fleksibel arkitektur af høj kvalitet, hvor seniorer kan blive boende i mange år, selvom deres behov ændrer sig. Diskrete designtiltag kan for eksempel gøre det muligt at omdanne et helt almindeligt hjem til en plejebolig.

Her på temasiden kan du læse om arkitektur til både ressourcestærke ældre og dem med brug for mere pleje. Tag også med til vellykkede eksempler på ældreboliger, der er både hyggelige, æstetiske og funktionelle.

Læs desuden, hvordan Troldtekt akustikplader kan være med til at skabe sunde, komfortable og robuste rammer i boliger til seniorer – og hvordan den gode akustik kan blive en integreret del af et karakterfuldt design.   

Troldtekt Nursing home Randers
Foto: Thomas Mølvig, architect

Læring og livsglæde for børn og ældre

I Randers ligger Huset Nyvang, der under ét tag samler både plejehjem og integreret daginstitution. Projektet er et af de første af sin slags og kræver respekt og forståelse for generationernes forskellige behov. I et interview fortæller arkitekt Kristina Møller Hansen fra Friis & Moltke om de arkitektoniske overvejelser bag.

 

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Fremtidens ældre stiller nye krav til boligen

Antallet af ældre stiger i de kommende årtier, og det gør deres forventninger og ønsker til boligen også. Et samarbejde mellem pensionsselskabet PFA og OK-Fonden skal imødekomme noget af efterspørgslen. I artiklen fortæller OK-Fondens direktør om, hvordan fremtidens arkitektur til ældre adskiller sig fra den i dag.

 

Akustiklofter fra Troldtekt i sundhedsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect / Ejendomsfoto.dk

Derfor stiger behovet for boliger til ældre

I de kommende år kommer der markant flere ældre i Danmark – og de lever længere. Men boligmarkedet er dårligt rustet til at imødekomme de ældres behov for boliger. Dyk ned i fakta, og læs interviewet med en ekspert fra Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed, der kommer med sine bud på de største udfordringer.  

 

Flere artikler i temaet om seniorarkitektur

Referencer med seniorarkitektur

Se flere aktuelle temaer

Se også vores andre aktuelle temaer, hvor vi sætter fokus på trends og tendenser inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.