Indretning med øje for livskvalitet

En rolig villavej og et grønt område med gamle træer og vandområder er de nærmeste omgivelser for demensplejehjemmet Kvarnbacken i Nybro. Det er blevet moderniseret med øje for beboernes individuelle behov.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. skoler og uddannelsesinstitutioner
Foto: Bara Bild

Arkitekturen og særligt indretningen har væsentlig betydning, når et traditionelt plejehjem skal omdannes til et godt hjem for borgere med demens. Derfor har plejehjemmet Kvarnbacken i Nybro gennemgået en omfattende renovering, hvor resultatet er 48 separate lejligheder, åbne fællesarealer og en helt ny spaafdeling.

Alle boligerne er blevet større, mere lyse og opdateret til moderne standarder. Hver på sin måde er de også blevet skræddersyet til at matche den specifikke beboer, som flytter ind. Respekt for den enkeltes værdi og tidligere liv skal nemlig gennemsyre alle elementer af et liv på Kvarnbacken – og bidrage til at sikre den bedst mulige livskvalitet trods alvorlig sygdom.

Omgivelserne giver ro

På demensplejehjemmet bliver borgerne inviteret ud af lejligheder til aktiviteter på lyse fællesarealer. Områderne er indrettet med mindre enheder, som giver plads til tilbagetrækning, hvis fællesskabet bliver for overvældende.

Farvevalg på møbler og malerier er holdt i afdæmpede farver. Den rolige atmosfære bliver understøttet af Troldtekt lofter, som sikrer god akustik i stort set alle rum på Kvarnbacken.