Svømmehaller og friluftsbade

Svømning og vandmotion er populært på tværs af alder og niveau.

Vi bruger svømmehaller, friluftsbade og havnebade til at træne, slappe af og hygge os med familien. Mange steder bliver faciliteterne renoveret, eller helt nye bliver bygget, så arkitekturen matcher de varierende formål og brugerscenarier.

Her på temasiden kan du læse om arkitektoniske udfordringer og muligheder i designet af svømmebade. Læs også om de trends, der ifølge eksperterne vil dominere i fremtidens svømmeanlæg.

Tag desuden med til en række projekter, hvor funktion og design går op i en højere enhed. Blandt andet med Troldtekt akustikløsninger, som effektivt absorberer lyden, har en naturlig resistens over for fugt og giver bygherrer, arkitekter og entreprenører fleksible designmuligheder.

17.09.2021

Ny test: Troldtekt holder til selv de mest fugtige rum

Ny dokumentation viser, at Troldtekt kan tåle en fugtbelastning på op til 98 procent – samtidig med høje temperaturer. Det understreger, at pladerne er velegnede til selv de mest krævende våde og varme miljøer i for eksempel svømmehaller.

Svømmehallers fremtid kræver et mangfoldigt design

Læs interview med Jakob Færch fra Lokale og Anlægsfonden, der har været med til at lancere en ny videnhub med inspiration til det gode svømmehalsdesign.

16 trends i fremtidens svømmebade

I en rapport har NGO’en International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS) samlet en række trends i fremtidens svømmebade. Se de 16 trends her!

De nye svømmebade skal appellere bredere

Der er mange forventninger til moderne svømmehaller. I den nye Frederikssund Svømmehal viser man, at den svære balancegang i designet kan lykkes. Læs mere!

I gode svømmebade føles det som på en sommerdag i det fri

Svømmebade skal fungere effektivt og have en indbydende atmosfære, siger Ernst Ulrich Tillmanns, adm. direktør for arkitektfirmaet 4a Architekten. Læs mere!

Nye friluftsbade skal kunne modstå vind og vejr

Troldtekt TEMA om fremtidens svømmebade. Se nærmere på den prisvindende fjordpark i Aalborg og det unikke badehus, Isfuglen, til vinterbadere i Brøndby Havn.

Troldtekt træbeton - et oplagt valg, når du bygger svømmehal

Troldtekt akustikplader absorberer effektivt lyden af plask, råb og leg og bidrager til en behagelig akustik i svømmehaller. Mere om Troldtekt i svømmehaller

Fra forældet friluftsbad til prisvindende fjordpark

I 2017 genåbnede Aalborgs friluftsbad, Vestre Fjordpark efter en storstilet renovering. I nyt Troldtekt-tema fortæller Martin Nielsen, arkitekt og partner i ADEPT, om Vestre Fjordpark, der er blandt finalisterne ved World Architecture Awards 2018. Læs mere her.

Nye vaner i vandet kræver et anderledes design

Svømmehaller og havnebade skyller ind over Danmark, for det er populært at bruge vand til både sport og leg. En undersøgelse fra Lokale og Anlægsfonden viser, at det kan være en udfordring at bygge eller modernisere danske svømmehaller, så alle brugerbehov tilfredsstilles. Læs mere i Troldtekt-tema.

Inspiration til svømmehaller og friluftsbade

Se også vores andre temaer