Nyt farvekoncept i renoveret svømmehal

Svømmehallen i den lille by Gensingen i den tyske delstat Rheinland-Pfalz har årligt omkring 30.000 besøgende, som kommer for at svømme eller slappe af i saunaen. For at dette også kan fortsætte i fremtiden har byen nu investeret næsten tre millioner euro i en omfattende modernisering og renovering af sin aldrende svømmehal.

Troldtekt-akustikplader i varme nuancer giver optimal rumakustik og skaber en atmosfære af velvære i renoveret svømmehal i den tyske by Gensingen
Foto: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

Svømmehallen, der blev opført i perioden 1972-1974, er bygget som en betonkonstruktion. I 1990'erne blev betonfacaderne forsynet med yderligere varmeisolering og beklædt med trapezplader. I forbindelse med den aktuelle modernisering er også vinduer og døre, elektriske installationer, vandforsyning og sanitære faciliteter blevet renoveret og tilpasset til de aktuelle tekniske og hygiejniske standarder.

Ruminddelingen er blevet ændret, så badegæsterne nu får mere privatliv. Og der er blevet etableret et separat omklædningsområde til handicappede og en trappelift i svømmehallen. Den største udfordring var imidlertid det forældede ventilationssystem, som nu er blevet erstattet af et pladsoptimeret og teknologisk tidssvarende kontrolcenter.

Også svømmehallens visuelle udtryk er blevet opgraderet. Til flisebeklædningen og lofterne har arkitekterne hos BZM Architekten i Wiesbaden udviklet et nyt farvekoncept, der strækker sig fra omklædningsrummene over de sanitære områder til selve svømmehallen.

Det forsænkede loft med farvede Troldtekt-akustikplader, der er sammensat af naturmaterialet træ og cement, og hvor trædelen udgør ca. 50%, passer perfekt ind i det samlede koncept. Varme nuancer i gul, rød og brun, som delvist går igen på væggene, bidrager til en følelse af velvære.