Som at svømme i den svenske natur

Øst for Trollhättan kan man dykke ned i den nyrenoverede svømmehal Lunnevibadet, som har fået et lyst og naturligt design. Troldtekt akustiklofter sikrer et behageligt lydniveau for gæsterne.

Troldtekt akustikplader tåler fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og vægbeklædning i f.eks. svømmehaller
Foto: We Group

I den lille by Grästorp i Västra Götalands län ligger Lunnevibadet i forbindelse med Grästorp Camping.

Siden 2018 har hele badet været under renovering og er blevet udvidet. Der er blandt andet kommet ny tagkonstruktion, nye indvendige overflader, nyt legeområde og børnebassin, forhøjning af vandoverfladen, optimering af de eksisterende bassiner samt bedre opvarmning og vandrensning.

Det svenske konsulenthus We Group er specialiseret i svømmehaller og har været med fra begyndelsen af renoveringen til det færdige anlæg med ansvar for design, konstruktionsledelse og indkøb.

Masser af lys og en naturlig følelse

I Lunnevibadet er der fokus på at trække lyset indenfor gennem de store glaspartier, hvor lyset igen reflekteres af gulvklinkerne. På væggene er der monteret træprofiler, hvilket understøtter følelsen af at være omkranset af naturen.

Lofterne er udformet som bølger og er beklædt med hvide Troldtekt akustikplader. Det sikrer et behageligt lydniveau, hvilket er centralt i svømmehaller, hvor mange mennesker er samlet. Akustikpladerne sørger for at absorbere de mange lyde, der ellers kastes rundt mellem de hårde flader i det store rum.