Multifunktionel svømmehal med udsigt til Rhinen

"Rheinblick 741 – Begegnung am Wasser" er et af de mest innovative byggeprojekter i Düsseldorf.

Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

Byen Düsseldorf har sammen med interesseorganisationen Bädergesellschaft Düsseldorf mbH opført et multifunktionelt anlæg med forskellige fritids-, sports- og mødefaciliteter, der ligger direkte ned til Rhinen. I det organiske bygningskompleks, der med sin form og sin sølvgrå facade minder om en sten, der ligger ved flodbredden, er der ud over en svømmehal også en fysioterapeutpraksis, en gymnastiksal og et møde-/eventrum med plads til op til 200 personer.

Derudover er der blevet plads til en afdeling af den kommunale forvaltning med tilhørende mødelokaler og konferencerum i den multifunktionelle og helt barrierefri nye bygning. Umiddelbart ved siden af komplekset er der et stort parkeringsanlæg med parkeringspladser til både biler og cykler. Lige overfor ligger der en fodboldbane på 50 x 70 meter.

Unik svømmehal

"Rheinblick 741 – Begegnung am Wasser" er den eneste svømmehal i Düsseldorf, hvor de besøgende kan svømme med udsigt til Rhinen. Takket være de store vinduespartier strømmer der masser af dagslys ind i bygningen. I svømmehallen er der et 25 meter langt svømmebassin med udspringstårne, et separat 15 x 8 meter undervisningsbassin med justerbar bund, et varmtvandsbassin og et børnebassin med et stort udvalg af farverige vandlegeredskaber. Et af højdepunkterne er en populær miniatureudgave af Rhinen, som løber gennem området og kan opdæmmes.

Der er udsigt til alle områderne fra en lang stenbænk, der løber hele vejen rundt om undervisningsbassinet.

Trekantede akustikplader som designelement

I børneområdet skaber turkise mosaikfliser kombineret med brune gulvfliser og lyse vægge en venlig atmosfære. I svømmeområdet har man kombineret store brune gulvfliser med grå mosaikfliser, som danner en varm kontrast til de lyse vægge. Et særligt blikfang og vigtigt designelement er de trekantede Troldtekt akustikplader i loftet, som nærmest ser ud til at spejle vandoverfladen.