Design og innovation i arkitekturen

Innovation skal sikre, at arkitekturen konstant udvikler sig – funktionelt og æstetisk.

De fleste mennesker opholder sig 80-90 procent af tiden indendørs, og når netop funktion og design smelter meningsfuldt sammen, kan det gøre en stor forskel for hverdag og velbefindende.

Af samme grund er æstetik og design sat på formel i flere af de førende certificeringer inden for bæredygtigt byggeri. Det kan du læse mere om her på temasiden, hvor arkitekter fortæller om deres innovative tilgang til design.

Innovation er også en grundværdi hos Troldtekt. I temaet kan du se eksempler på Troldtekt designløsninger, der forener akustik, indeklima og karakterfuldt design, Og du kan tage med til en række af de bygninger, hvor løsningerne er anvendt.

Bæredygtighed former vores tids design

I århundreder har design løst problemer eller ændret noget, der var uhensigtsmæssigt. I dag har design fået en ny og meget markant aktør: bæredygtighed.

Større visioner for byudvikling er nødvendige

Læs interview med arkitekt Erik Brandt Dam om, hvordan alt for mange bygge- og anlægsprojekter bliver til uden en arkitektonisk og æstetisk helhedsbetragtning.

DGNB Diamant gør arkitektonisk kvalitet målbar

Læs om DGNB Diamant i nyt Troldtekt TEMA. Diamanten gør det muligt at måle et byggeri ud fra arkitektoniske og æstetiske parametre ved hjælp af et peer review.

Arkitektonisk skønhed løfter vores velvære

Når vi oplever en meningsfuld sammenhæng mellem funktion og æstetik, øger det vores velbefindende. Det viser forskning fra bl.a. Australien. Læs mere her.

En hyldest til hovedstadens smukke bygninger

Mød Københavns stadsarkitekt, Camilla van Deurs, som i nyt Troldtekt online TEMA fortæller, hvordan arkitekturen har ændret sig gennem tiden.

Prisbelønnet designserie giver arkitektonisk frihed

Læs om de prisbelønnede designløsninger fra Troldtekt og se filmen, hvor Troldtekts inhouse arkitekt, Michael Christensen, deler sine tanker bag designserien.

Intim restaurantoplevelse med designløsningen Troldtekt® line

På Restaurant Strandtangen i Skive går ærlig, nordisk mad hånd i hånd med en elegant og stilfuld indretning. Omdrejningspunktet er sorte akustiklofter med fræsede spor, der skaber en helt særlig stemning. Se den stilfulde restaurant designet af Søren Vester >>
Troldtekt Sticks n Sushi

Sticks'n'Sushi

Sticks’n’Sushis Restaurant i Tivoli Haven er deres mest japanske til dato, hvis man ser på designet og indretningen, der er skabt i samarbejde med OEO Studio.

Innovation gør de gode løsninger bedre

Innovation er en naturlig del af arkitektens faglighed og arbejdsmetoder fortæller Lone Wiggers, arkitekt og partner hos C.F. Møller. Læs interview her.

Træ er trendy og tiltrækker designere

Interview om fremtidige trends inden for boligindretning ifølge tysk designråds adm. direktør Andrej Kupetz. Læs hele interviewet og få flere designtrends her.

Rå naturmaterialer skaber varme og nærvær

Hvilke materialer vinder lige nu frem i den globale arkitektur? Og hvordan kan et specifikt materiale bidrage til, at design og funktion går op i en højere enhed?
Troldtekt, Krik, natur og kulturhus

Krik natur- og kulturhus

Force4 Architects natur- og kulturhus i Krik i Vestjylland er et af to vinderprojekter i WOOD WOOL AWARD™ 2015. Konkurrencen hylder moderne arkitektur, hvor træbeton beriger og understøtter det arkitektoniske design.

Inspiration til design og innovation i arkitekturen

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.