Prisbelønnet designserie giver arkitektonisk frihed

Serien af Troldtekt designløsninger har siden lanceringen i 2019 høstet stor hæder: En ICONIC Award og en German Design Award – samt en finaleplads ved Danish Design Award. I efteråret 2020 dyster serien med om den tyske materialPREIS.

Læs om løsningerne, og se filmen, hvor Troldtekts inhouse arkitekt, Michael Christensen, deler sine tanker bag designserien.

Serien af Troldtekt designløsninger nåede igennem juryens nåleøje til finalen i Danish Design Award 2020. I år blev prisuddelingen holdt i juni som et digitalt show grundet corona-situationen. Og selvom det ikke blev til en pris, fik Troldtekts designserie flotte ord med på vejen af juryen i forbindelse med finalepladsen:

– Denne designløsning bruger eksisterende, lokale materialer, der udvider mulighederne for gode akustiske miljøer. Denne produktserie er en gennemført løsning på en evig udfordring med at skabe akustisk komfortable miljøer, som folk ville være glade for at bo i.

Troldtekt designløsninger var finalist i ’Feel good – Product’. Kategorien er for ”løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig udfylder en nyttig funktion”.

>> Se hele serien af Troldtekt designløsninger

Det handler om fladen

Allerede i lanceringsåret 2019 vandt designserien to prestigefulde, tyske designpriser: ICONIC Awards 2019 og German Design Award 2020. Arkitektmarkedets flotte modtagelse vækker stolthed, da serien netop er udviklet for at give arkitekter et større kreativt råderum.

– Som arkitekt er det en klassisk disciplin at bruge standardprodukter til at designe noget unikt eller særlig karakterfuldt. Det er den udfordring, som vores nye designserie forsøger at løse, siger Troldtekts inhouse-arkitekt, Michael Christensen, som har designet de nye løsninger.

Han fortæller, at det under udviklingen har været en præmis, at de nye designløsninger skal produceres industrielt, så de kan købes til konkurrencedygtige priser. Produkterne er designet til at give store loft- og vægflader et sømløst udtryk.

– Vi havde designeren Søren Vester på et inspirationsbesøg, og han havde en god vending, der blev et udgangspunkt for mit arbejde med de forskellige design. ”Det handler ikke om pladen, men om fladen”, sagde han, og det indkapsler den nye serie rigtig fint. Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala, siger Michael Christensen.

Fra nordisk til ekspressivt

Oprindeligt var tanken at lancere tre nye design, men i stedet endte serien med at rumme ti løsninger.

– Vi har valgt at lancere en bred palet af løsninger, som giver størst mulig frihed i arkitekturen. Med designserien er målet at appellere til arkitekter, som gerne vil have rum til at gøre noget ekstra i indretningen, men som samtidig skal holde sig inden for et fornuftigt budget, siger Michael Christensen (foto).

– Målet har været at få det formgivende og det funktionelle til at mødes i et bredt spænd af produkter. Nogle af løsningerne passer godt ind i det nordiske design med rette linjer og vinkler, mens andre er mere ekspressive i deres udtryk, fortsætter han.

Du kan møde Michael Christensen i denne video, hvor han i forbindelse med indstillingen til Danish Design Award fortæller om overvejelserne bag serien.

Tema