Ro og panoramaudsigt i Søhøjlandet

Betina og Tim Olsen slog til, da de fandt huset med en drømmebeliggenhed lige ned til Skanderborg Sø. Boligen er totalrenoveret, og designløsningen Troldtekt line gør både en visuel og akustisk stor forskel i de højloftede rum.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Med panoramaudsigt til søen i Skanderborg, var det den rette beslutning for Betina og Tim Olsen og deres to børn at flytte til drømmeplaceringen – under en kilometer fra deres hidtidige bolig. I september 2018 overtog de derfor villaen fra 1966, men da huset skulle igennem en totalrenovering, flyttede familien først ind godt et år senere.

Hele husets konstruktion blev ændret under renoveringen. Udvendigt har en arkitekt været behjælpelig med tegningerne, men den indvendige del og rumfordelingen har familien selv stået for at designe.

– Arkitekten har lagt vægt på de flotte, ydre linjer samt karnapper ved hvert rum. Da vi selv har prøvet ombygninger før, og da vi som børnefamilie har nogle særlige krav i hverdagen, gav det god mening selv at stå for den indvendige del, fortæller Tim Olsen.

Oprindeligt var der en uudnyttet førstesal, som familien gerne ville bringe i spil. Derfor er huset blevet forhøjet med en såkaldt trempelvæg, hvor man hæver taget med en meter for at skabe mere rum på første etage. Derudover er der kommet ny tagkonstruktion og nyt tag med flade teglsten på huset.

– Og så har vi en helt fantastisk udsigt med de store vinduer ud mod søen. Det var netop den panorama-effekt, vi ønskede, og som vi udviklede videre på i resten af huset, hvor der er udsigt til søen fra alle rum i både stueplan og på første sal, som vender mod søsiden, siger Betina Olsen.

Kvalitetsmaterialer går igen i alle rum

Familien har valgt et håndlavet snedkerkøkken i massivt egetræ. Samme snedker har også stået for møbler til badeværelser og toiletter samt skabe til walk-in og alle værelser. På den måde passer skabene til skråvæggene og giver en maksimal udnyttelse af pladsen i rummet.

Betina og Tim Olsen fortæller, at familien i et tidligere hus havde sildebens-parket, hvilket de har valgt også at få i hele det nye hus, da det giver et godt spil og skaber en god atmosfære.

Huset har markante, skrå lofter, hvor der er er over syv meter op til kip. Her har de valgt designløsningen Troldtekt line på grund af det æstetiske udtryk, men er samtidig blevet positivt overrasket over, hvor god akustik hele huset har fået.

– Til at begynde med gik vi efter Troldtekt løsningen, som har lister i egefinér, men ved nærmere overvejelser ville vi få for meget i en naturlig træfarve i hjemmet. Da vi var til et møde i Troldtekts showroom, så vi den nye Troldtekt line, som er en del af den nye serie af designløsninger. Den var virkelig flot, og vi valgte den i en specialtonet grå farve, som spiller sammen med lofterne i bryggers og multirum, siger Tim Olsen. Her har parret valgt Troldtekt plader i farven grå natur.

– Akustikken er langt bedre, end vi forventede. Der er en fantastisk ro, når vi taler sammen – også på tværs af køkken og stue. Og med et almindeligt stemmeniveau er alt stadig klart og tydeligt. Når der kommer gæster, er der flere, der nævner den gode akustik, som er iørefaldende med det samme.