Kreativt genbrug i kollage

Firmaet Tscherning med speciale i nedrivning og genbrug af byggematerialer har etableret et nyt kontor, hvor genbrugsmaterialer giver en særlig personlighed til stedet.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i kontorbyggeri

Intet er som forventet, når man træder ind hos Tscherning i en sort industribygning i Hedehusene. En livlig stemning blandt medarbejderne møder én sammen med en kollage af materialer og indskudte etager og rum. Kantinen ligger i den højloftede del af bygningen, mens kontorarbejdspladserne ligger fordelt omkring et indskudt dæk og to møderumshuse, der i høj grad er med til at definere indretningen af stedet.

Det er firmaet Næste, som har leveret de to møderumshuse. Næste er en cirkulær design-og byggevirksomhed, som arbejder sammen med Tscherning om netop genbrug af byggematerialer. Ved at genbruge materialer i byggeriet spares miljøet for en stor belastning ved fx brænding af tegl og opskæring af træ. Samtidigt reduceres affaldsmængden og miljøbelastningen.

 

Overflader med patina

Hos Tscherning har man som ekstra gevinst fået en spændende indretning, man ikke kan finde i noget katalog. Til trods for at en ret stor del af inventaret er genbrugt og har synligt patina, får man alligevel en wow-oplevelse, fordi det er gjort på en gennemført og æstetisk måde. Således demonstrerer Tscherning, at det er den rigtige vej at gå. Troldtekt er et produkt, som er brugt på flere måder i indretningen. Hallens oprindelige Troldtekt loft er blandt andet bevaret, da det har samme akustiske effekt. I de flotte møderum er der anvendt Troldtekt, som er produktionsrester, der er tilpasset stedet.

De stoflige loftsplader passer godt i det samlede billede af brugt træ, tegl, mursten, lamper, bordplader, trapper og meget andet. Hos Tscherning kan de nu demonstrere, hvad de arbejder med og hvilket interessant potentiale, der er i genbrug.