Gennemført grafisk og harmonisk indretning

På Nordre Strandvej i Risskov ved Aarhus har areal- og ejendomsudviklerfirmaet 1927 Estate opført en ejendom til deres eget hovedkontor, som er fint indpasset til bygadens arkitektur.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. kontorbygninger

1927 Estate har kontor og mødelokaler på 1. etage, mens etagen på gadeplan er forbeholdt to restauranter og åbner sig op til et lille torv i forlængelse af bygningen. Et samlingssted i en ellers tætbygget gade. Facaden er klædt i en elegant teglsten med et særligt smalt format, der styrker de horisontale linjer i arkitekturen.

Indretningen er gennemført og stilren med enkle møbler, en god balance mellem de rå og hårde overflader i naturlig beton samt sorte og hvide vægge. Samtidig er der også lagt vægt på det mere grafiske og organiske udtryk i tæppefliser, gardiner, struktur og bevægelse i Troldtekt loftet, samt mindre detaljer, hvor egetræ spiller en stor rolle.

Der er både fokuseret på æstetik samt medarbejdernes trivsel og hverdag. På hele etagen er der i Troldtekt line lofterne integreret Troldtekt ventilation, som fungerer ved diffus indblæsning gennem udvalgte plader. Der er ingen synlige indblæsningsarmaturer, og man oplever ikke træk. De sorte, ubrudte Troldtekt line lofter understreger den grafiske stilrene indretning, og styrker loftet som en helstøbt flade. Linjerne sender også en fin reference til facadens horisontale tegllinjer, som man trækker ind i bygningen.

 

Indretning med belysning og tekstiler

I kælderetagen ligger 1927 Estates rummelige kantine og en række mødelokaler med naturligt lysindfald fra ovenlysvindue i terræn. I hele kælderen er der ligeledes Troldtekt line i sort og med diffus ventilation. I kælderen er indretningen også gennemført og funktionel. Kantinen kan opdeles i to afdelinger med foldevæg, således det er muligt at skabe store mødelokaler.

Belysningen er et vigtigt element, der giver stemning til rummene, ligesom gardinerne, der bløder de hårde beton- og glasflader op. Mødelokalerne har forskellige danske bynavne, og i lokalerne er der opsat bykort af den pågældende by på en lydabsorberende, blød filtplade. Bynavnene er de byer, hvor 1927 Estate har kontorer rundt i landet.