Mørke lofter giver eksklusiv stemning i råt domicil

Naturlig råhed, masser af plads og et ærligt udtryk. Det er, hvad messe- og indretningsfirmaet Ambiente har skabt i det nye 11.500 kvadratmeter store firmadomicil ved Skanderborg. Kontrasterne findes i de forfinede detaljer i indretningen.

Bag den mørke facade ved Skanderborg-afkørslen på E45 åbner sig et råt og rustikt firmadomicil for messe- og indretningsvirksom-heden Ambiente. Det var egentlig ikke planen at flytte fra lokalerne i Højbjerg, men firmaet vækstede sig ud af sine rammer og greb chancen for at skabe noget helt unikt.

– Det var en oplagt mulighed for en professionel indretningsvirk-somhed som os at komme med vores fortolkning af, hvordan et firmadomicil kan se ud, så det inspirerer både medarbejdere og kunder, siger Michael Skjødt, ejer og kreativ direktør i Ambiente.

Målet var at bygge noget, der ikke er set før, og på under et år forvandledes en bar mark i Stilling til en inspirerende arbejdsplads, hvor der på alle måder er højt til loftet for de 50 ansatte. Ambientes kontorer opstod på få måneder i en rå, uspartlet betonramme fyldt med kontraster fra bløde detaljer og stram arkitektur. Indretningen afspejler, at Ambiente er eksperter i at folde kreative universer ud og bygge dem op – sammen med kunden.

En hvid by af byggeklodser

Derfor er det en naturlig genistreg, når der inde i betondomicilet vokser 18 forskudte kridhvide kuber. Kuber, der minder om byggeklodser midt i en leg. White City, som kuberne bliver kaldt, er lokaler, der kan bruges til at folde kreativiteten ud i form af møderum, udstillinger eller kontorer.

– Vores nye domicil og særligt White City skal fortælle folk, hvad vi kan bygge. Som sådan har vi jo ikke et egentligt produkt, fordi vi opfinder alt sammen med vores kunder. Det gør vores forretning unik, og derfor skal vores lokaler også være unikke og være kilde til inspiration, forklarer Michael Skjødt.

Alle under ét loft

Indretningsvirksomhedens nye domicil er skabt af arkitektvirk-somheden Ardess med fokus på ligeværdighed faggrupperne imellem. Derfor er huset konstrueret med en gennemgående, stærk forbindelse, helt fra håndværkerne i produktionen til designerne og salgsteamet ved skrivebordene.

Hver afdeling har udsigt til det 1.000 kvadratmeter store atrium. Uderummet er inspireret af den danske nåleskov og følger husets rå, røde tråd til perfektion. Høje, grønne træer præger udsmyk-ningen i de høje rum og er med til at skabe stemning og ro.

Netop rummenes størrelse kræver, at der er helt styr på akustikken. Derfor er der installeret elegante, sorte Troldtekt akustikplader i hele administrationen.

– Troldtekt pladerne har en naturlig råhed og er enormt ærlige i deres udtryk, hvilket taler ind i vores vision om at ville have ærlighed i alt, lyder det fra Michael Skjødt.

Der er valgt sortmalet Troldtekt til hele administrationen og kantinen, som er indrettet som en restaurant. De sorte Troldtekt lofter kombineret med lange, tunge gardiner giver rummet en intim og lidt lounge-agtig stemning. I White City, hvor indretningen skal kunne skifte, er lofter og udhæng beklædt med de neutrale, hvidmalede Troldtekt-plader.

– Kuberne i White City skal være lyse og åbne, og derfor har vi valgt hvid Troldtekt til lofterne her. Rummene fungerer blandt andet som showrooms, og derfor er der en kontinuerlig foranderlighed i både indretning og funktion, forklarer Michael Skjødt.