Nyt liv til æggepakkeri

Uden for indgangen står der skrevet på et messingskilt: ”Et fremragende eksempel på hvilket potentiale, der ligger i at genbruge bygninger og bymiljøer på kreativ vis. En blanding af bevaring, lavpraktisk genbrug og upcycling er med til at skabe en ny arbejdsplads med en særlig stemning og karakter, som viser, hvor værdiskabende genbrug kan være”.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. kontorbygninger

Den historiske bygning midt i Randers, som engang blev opført som æggepakkeri, har skiftet funktion flere gange, siden det handlede om æg. De tre etager udgør nu attraktive kontorlokaler med en elegant indretning. Jakob Keller, medejer af Ingeniørfirmaet Reeholm og Bredahl, har købt ejendommen, og firmaet anvender selv den øverste etage.

Etagerne har haft forskellige funktioner, og det har været et ønske at bevare spor fra bygningens både ældre og nyere historie. Alligevel er der skabt en harmonisk sammenhæng mellem etagerne, da Bruno Jakobsen Design har stået for den arkitektoniske forvandling og et interiørdesign, som rummer både historien og nutidige krav til en arbejdsplads.

God akustik bliver genbrugt

Nogle af kravene var sjæl og charme, og det er lykkedes så godt, at bygningsrenoveringen har fået en arkitekturpris. På forbilledlig vis er det gamle hus blev skrællet ind til oprindelige gulve og vægge. Hos webbureauet Grafikr er genanvendte Troldtekt lofter malet henholdsvis hvide og sorte. Det grafiske udtryk er blødt op af et interiør med træ, gardiner og loungemøbler. Den akustiske absorbering er den samme og især nødvendig med de gamle betongulve.

I underetagen er et stort lokale indrettet til kantine og festlokale, og her spiller de sorte, genbrugte Troldtekt lofter også en vigtig rolle. Til husets badeværelser er der monteret nye Troldtekt v-line lofter, som fint passer ind i den delikate indretning. Andre fine eksempler på genbrug i Æggepakkeriet er lamper og spejle, som har fundet nye pladser i den gamle bygning.

Æggepakkeriet er en industribygning med gamle læsseporte og betongulve, men har også et moderne, præcist design, der tilføjer den menneskelige skala.