Fornyelse og tradition under samme tage

I bydelen ligger en del erhverv i gamle værksteder og mindre fabrikker, og nu bygges nye kontorlejemål, som er fint indpasset i dette miljø. Byggeriet er tilmed opført til at være certificeret til DGNB sølv.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Gamle mursten og homogene facader med store vinduespartier er en fortolkning af industrikulturen på Dortheavej i Nordvest. Det nye byggeri er fordelt i to bygninger langs gaden med en pladsdannelse imellem, der leder til et område af mindre, blandede erhverv.

Bygningerne er 3 og 3 ½ etage og er derved også i skala med de fleste nabobygninger. Indenfor er bygningerne også inspireret af industriarkitektur med rå betonvægge og synlige installationer. Højkantsparket og dybe vinduesnicher klædt i træ er måske nok robust, men også en passende kontrast til de rå vægge.

Lofterne i alle lejemål er beklædt med sorte Troldtekt akustikplader, som fungerer som et samlende ”tæppe” bag ventilationens mange rør. Kontorlejemålene har både højt til loftet og store vinduespartier til flere retninger, som betyder at de sorte lofter tydeliggør de lyse, luftige rum.

Moderne akustik løsninger

Ved indgangen til begge bygninger leder en trappe op i husets etager omkring et trappetårn klædt i sort Troldtekt puzzle på alle fire sider. Den mønstrede plade giver en diskret udsmykning og understreger elevatoren som et gennemgående element i trapperummet. Troldtekt puzzle er en kvadratisk plade, som kan kombineres til et samlet mønster eller et mere tilfældigt udtryk som her.

I kantinen har man også ønsket et stofligt og anderledes udtryk med gule rhombeformer på indervæggene. Troldtekt rhombe mini giver en tredimensionel effekt og er således på en gang en fin dekoration af kantinen og en effektiv lydabsorbent - hvilket kan spille en stor rolle i en kantine.