Stemningsfuld indretning af ELCONs nye domicil

Elinstallatørfirmaet ELCON er flyttet ind i et nybygget, DGNB-certificeret hovedsæde i Brabrand. Ambiente har stået for indretningen, hvor blandt andet virksomhedens dna og primære arbejdsredskab, ledninger, spiller en central rolle i farvevalget.

Foto: Ambiente

I Brabrand i det vestlige Aarhus ligger elinstallatørvirksomheden ELCONs nye 6.000 kvadratmeter hovedsæde. Første spadestik blev taget i slutningen af 2020, og de omkring 125 medarbejdere er nu rykket ind i det nye domicil, som huser Torv, Spisehus, mødefaciliteter, kontorarbejdspladser, lager og produktion. Indretningsvirksomheden Ambiente har designet og bygget interiør til bygningen.

Bygningen har intelligent bygningsstyring i forhold til lys, indeklima, energiforbrug og temperatur for at nedbringe CO2-aftrykket, og administrationsområdet forventes at blive DGNB-certificeret på sølv-niveau.

Design ud fra dna

I ELCONs nye hovedsæde er der skabt et fællesrum, Torvet, som fungerer som husets hjerte, hvor kolleger, kunder og samarbejdspartnere mødes. Derudover er der Spisehuset samt forskellige zoner rundt i bygningen, som gør det let at holde små, uformelle møder. Der er desuden indbygget fleksibilitet, så vægge kan flyttes efter behov.

Ambiente har valgt et råt og enkelt udtryk, hvor funktionalitet og æstetik forenes. Rå betonelementer har fået en central rolle for at skabe sammenhæng i bygningen, fortæller Helle Dahl Peters, domicilansvarlig hos Ambiente:

– Gulve og vægge i beton har været inspirationskilde til at skabe et sammenhængende udtryk i bygningen. Vi har for eksempel designet receptionsskranken således den nærmest vokser op af betongulvet. Desuden er der arbejdet med rumdelere og buffeter i råt udtryk. De rå overflader blødes op af farver, egetræ, lys og grønne planter.

Hun forklarer, at det overordnede fokus har været at bringe mennesker fra forskellige afdelinger og lokationer tættere sammen i et attraktivt hus, hvor de trives og har lyst til at være.

– Vi har arbejdet med det visuelle udtryk, som er inspireret af farverne fra ELCONs arbejde med ledninger, så indretningen knytter sig direkte til virksomhedens dna, lyder det fra Helle Dahl Peters.

Troldtekt i loft og på vægge

Helle Dahl Peters forklarer, at Troldtekt akustikplader også spiller en central rolle i at forene funktionalitet og æstetik. Der er valgt både sorte- og hvidmalede Troldtekt lofter til bygningen, og på udvalgte steder er

Troldtekt også monteret som akustikregulering på lodrette flader, blandt andet en høj væg i Spisehuset.

– Ud over at bidrage til god akustik bryder Troldtekt akustikpladerne også designmæssigt de grå betonvægge og skaber forbindelse mellem gulv og loft i det højloftede lokale, siger Helle Dahl Peters.