Autentisk mad i charmerende omgivelser

På restaurant Bæst på Nørrebro i København kan man som gæst vælge udendørs servering på den lille plads ved Guldbergsgade eller indenfor i den meget velindrettede restaurant, hvor den træfyrede pizzaovn udgør rummets centrum.

Troldtekt Baest
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Her er pizzaerne rygende varme, men også lavet helt fra bunden. Hos Bæst er alle råvarer økologiske, lokale og håndlavede. Udstillede skinker, pølser og fermenterede grøntsager fortæller tydeligt historien om en restaurant, som har et nært forhold til varerne.

Men rummets indretning fortæller også om en hårfin balance mellem det forfinede og rustikke, der giver stedet sin charme. Ydermurene står i rå mursten og changerer i røde og gule farver, og betongulvet er slidt i ganglinjerne. Som en flot kontrast har den langstrakte disk, der adskiller køkkenet fra spisebordene, et ornamenteret mønster i klinker, der sender tankerne til Middelhavet.

ATM Design, der står bag indretningen af restauranten, har valgt at opveje de hårde flader med lange gardiner, polstrede stole samt Troldtekt akustikplader til beklædning af loftet, hvilket alt sammen er med til at sikre en behagelig akustik i restauranten.

Troldtekt lofterne er i farven lys natur, som passer flot sammen med de rå vægges nuancer.