Liebhaveri mellem skov og sø

Kurt og Lotte Elmer Nielsen har renoveret liebhaverejendommen i Broby på Fyn. Resultatet er et helt unikt hus, hvor de valgte materialer bevidst skaber sammenhæng mellem husets indre og de naturlige omgivelser udenfor. Parret var meget opmærksomme på, at hele familien skulle kunne trives i huset.

De valgte materialer gav udfordringer med akustikken, og i samråd med deres arkitekt valgte parret derfor at beklæde lofterne i huset med Troldtekt i lys natur.  

”Vi ønskede at renovere huset med respekt og omtanke for de naturlige omgivelser. De åbne rum, plankegulvet og væggenes pudsede mursten udfordrede akustikken i huset, og arkitekten forslog derfor et Troldtekt akustikloft - både på grund af pladernes akustiske egenskaber og deres særlige udseende”, fortæller Lotte.

Det krævede dog overtalelse fra arkitekten og Lotte at få Kurt med på ideen.

”Arkitektens argumenter omkring Troldtekt ­loftets akustiske effekt, og hans ideer til finishen var helt ­afgørende for, at jeg til sidst sagde ja”, fortæller han.

Inden renoveringen af huset kendte Kurt kun træbeton fra produktionshallen i sin egen virksomhed. Han var derfor lidt skeptisk overfor resultatet. I dag glæder løsningen ham.

”Jeg er overbevist. Akustikken er fantastisk, og ­loftets træstruktur danner ikke bare sammenhæng mellem husets rum indenfor, men også en flot overgang til naturen udenfor”, fortæller Kurt.

Ægteparrets ejendom er oprindeligt bygget i 1963 og ligger i en lysning mellem skovens træer. De fortæller, at de trives rigtig godt i huset med naturen så tæt på. Fra stuen er der udsigt over søen og skovens dyreliv, hvilket familien nyder året rundt. 

Fakta

Projekt:
Renovering af liebhaverejendom i Broby på Fyn
Arkitekt:
Dahlgaards tegnestue, Jørgen Dahlgaard
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Fotos:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S