Sydmors

På Sydmors ligger et arkitekttegnet fritidshus i særklasse. Her har ejerne med omhu udvalgt alt fra fliser til facadebeklædning - og sågar etableret egen sandstrand. Troldtekt lofter var det naturlige valg til det allergivenlige og stilrene hus.

Gedigent håndværk fra inderst til yderst. Gennemtænkte løsninger fra gulv til loft. Der er ikke gået på kompromis med noget i det fritidshus, som Vagn Beck Sørensen og hans kone i 2011 fik opført i Øster Assels på Sydmors.

– Bare at få indretningen helt på plads tog halvandet år. Materialerne er nøje udvalgt, for eksempel fandt vi på nettet vores badeværelsesinventar og fik det sendt fra Italien, fortæller Vagn Beck Sørensen.
Selve huset skulle være usædvanligt og ikke ligne andre huse i området.

– Vi kørte rundt et halvt års tid og tog billeder af huse og detaljer. Herefter tegnede vi nogle skitser, arkitekten kunne bruge som inspiration, siger han.

Resultatet blev et lækkert og rummeligt et-planshus med mange vinduespartier, der inviterer lyset og naturen helt ind i boligen. En stor terrasse, delvis overdækket af den ensidede tagudhældning, giver rig mulighed for i al slags vejr at sidde og nyde roen – og måske få øje på en ørn eller et krondyr i skovbrynet.

Allergivenligt og vedligeholdelsesfrit
– Her kan man trække vejret!, lyder det begejstret fra Vagn Beck Sørensen –med henvisning til både det åbne landskab og indeklimaet. Huset er opført, så det opfylder bygningsreglementet for 2015, og der er tænkt allergivenligt i valget af byggematerialer hele vejen rundt: Væggene er opbygget af gips og ikke-brændbare spånplader, der er Troldtekt i samtlige lofter og dele af huset er beklædt med ivarplank (færdigmalede planker af fibercement), skåret til i et særligt mønster.

Et andet krav til huset var, at det skulle være vedligeholdelsesfrit. Det afgjorde for eksempel valget af antracit-plader på facaderne samt vinduer med aluramme.

– Tiden i huset skal jo bruges på afslapning og hygge – ikke vedligeholdelsesprojekter, siger Vagn Beck Sørensen.

Privat sandstrand uden for døren
Sammen med sin kone opholder han sig i huset hver anden weekend. Men de tre voksne børn og deres familier er også flittige brugere af huset, som er placeret nederst på en lang, smal grund, ugeneret i forhold til naboer. Og selv om badestranden kun ligger 300 meter væk, behøver de ikke gå langt fra dørtrinnet for at få sand mellem tæerne – Vagn Beck Sørensen valgte nemlig at få transporteret 120 tons fint sand helt op til huset.

Troldtekt var et must
Med gipsvægge, stengulve og store glaspartier – og 3,5 meter til loftet – i det centrale opholdsrum var hverken arkitekt eller husejer i tvivl om, at rumklang kunne blive et problem, hvis ikke akustikforholdene blev tænkt med fra start.

– Det var et must med Troldtekt overalt, først og fremmest for lydens skyld. Og man må sige, at det virker. Samtidig ville vi gerne skabe en ensartethed igennem huset og opnå en wow-effekt ved, at det hele hænger harmonisk sammen. Det har vi fået med Troldtekt lofterne i alle rum, hvor det også har en flot visuel effekt, at det går videre under terrassetaget – og helt ud i carporten.

Gør det gerne igen
På trods af, at Vagn Beck Sørensen og familien er utrolig glade for sommerhuset, har de valgt at sætte det til salg. Køretiden til og fra hjemmet føltes for lang, så nu er de på udkig efter et nyt sted, der kan danne ramme om weekend- og ferieafslapningen.

– Vi vil bygge igen, hvis vi finder den perfekte grund. Og vi vil gøre det på samme måde med de samme materialer fra gulv til loft, for det fungerer bare rigtig godt, siger Vagn Beck Sørensen.

Fakta

Projekt:
Et arkitekttegnet fritidshus i særklasse på Sydmors
Arkitekt:
Jesper Sørensen
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvidmalet 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5-F, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Fotos:
Nybolig