Grøn skole midt på Frederiksberg

Skolen på Duevej gør sig bemærket ved, at den ældste del er fredet, og den nyeste del er landets første DGNB certificerede skole, hvorved barren for dansk skolebyggeri er hævet.

Den nye tilbygning er tegnet med stor vægt på helheden og sampillet med omgivelserne. Tilbygningen ligger i forlængelse af de øvrige skolebygninger langs Duevej, og fra gaden kan man se ind i den sænkede idrætshal med vinduespartier på begge sider og derved følge med i livet i skolegården på den anden side af bygningen.

Både legeplads og idrætshal er tilgængelige for byens borgere. I skala og materialer passer bygningen også arkitektonisk ind i gadebilledet. Udover den fleksible hal i den forsænkede etage rummer den nye bygning undervisningslokaler for de mindste elever, og øverst ligger personalefaciliteterne med udgang til en tagterrasse.

En godt indeklima er afgørende for indlæringen

Udover samspillet med omgivelserne og nogle sociale og arkitektoniske kvaliteter er bæredygtige principper også afgørende for, at bygningen kan opnå en DGNB-certificering - her guld med overbygningen diamant - tildelt for høj arkitektonisk kvalitet.

Igen er der tænkt i helheder, så bæredygtighed afspejler sig i integreret regnvandsløsning, bærende, velisolerede ydervægge og naturlig ventilation. Indeklimaet er i det hele taget afgørende for en velfungerende skole, og man har derfor også valgt Troldtekt akustikplader, som giver alle rum en god akustik, og som er certificeret efter de bæredygtige Cradle to Cradle-principper. Troldtekt indeholder ingen skadelige stoffer og kan komposteres.

Fakta

Projekt:
Tilbygning til Skolen på Duevej på Frederiksberg i København
Arkitekt:
AART Architects og Nordic
Bygherre:
Frederiksberg Kommune
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Farve:
Grå natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer og Troldtekt C60-skinnesystem
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Awards

Skolen på Duevej modtog rosende omtale ved Arkitekturens Dag 2019.

Certificering

Den nye tilbygning til Skolen på Duevej har opnået DGNB-guldcertificering med overbygningen diamant tildelt for høj arkitektonisk kvalitet.