Kollegie i uddannelsesbyen Lund

Studenterforeningen Lunds Nations ældste kollegie på Agardhsgatan 1 lige ved Lundagård Park midt i svenske Lund blev indviet i 1959.

Den kendte Lund-arkitekt Klas Anshelm stod for tegningerne til de to fløje på 4 henholdsvis 6 etager. I efteråret blev køkkener, trappeopgange og gange renoveret.

Et nyt forsænket loft fra Troldtekt har tydeligt forbedret lydmiljøet på gangene, som forbinder 150 studieværelser, festlokaler og foreningens reception, fortæller Mattias Hedberg-Ek, projektansvarlig hos FOJAB arkitekter i Malmø.

Lunds Universitet er efter Uppsalas Universitet Sveriges ældste med rødder tilbage i 1600-tallet og er endnu i dag et af landets førende universiteter.

Straks efter grundlæggelsen i 1666 blev studenterforeningen Skånska etableret og derefter opdelt i flere foreninger, da studenterne strømmede til. Lunds Nation har i dag over 4.000 medlemmer. Det er en hel del flere end de 67 studerende, der var medlemmer, da foreningen blev udskilt fra Skånska i 1833.

Ud over at arrangere natklub, fester, karneval m.m. udgør boligudlejningen i tre separate bygninger i dag en af foreningens vigtigste opgaver.

Fakta

Projekt:
Renovering af kollegiet Lunds Nation i Sverige
Arkitekt:
FOJAB Arkitekter i Malmø
Bygherre:
Lunds Nation
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt hexagon
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Tekst & Fotos
Tekst:
Leo Gullbring, Calimero
Fotos:
Jason Strong