Marinastemning og miljørigtige boliger

Mellem himmel og hav ligger Midtermolen. De eksklusive lejligheder på DSB’s gamle færgeleje i Nyborg blev klar til indflytning i efteråret 2019 - og er bygget til at opnå en DGNB-sølvcertificering.

Frisk havluft i første række, udsigt til Nyborg og Storebælt, et arkitekttegnet hjem i dokumenteret sunde og bæredygtige materialer. Det er blandt andet, hvad Midtermolen på Nyborg Havn tilbyder ejere og lejere.

Pædagogernes Pension (PBU) er bygherre med Kuben Management som bygherrerådgiver. SKALA Arkitekter har haft boligerne på tegnebrættet, og CJ A/S har været totalentreprenør på projektet, hvor blandt andet gavlenes struktur trækker klare referencer til bådhuse og det maritime miljø.

De 62 boliger er fordelt i to hovedbygninger med henholdsvis tre og fire etager. 52 boliger er til udlejning, mens de 10 øvrige er penthouseejerboliger. Fælles for dem er den fantastiske udsigt over land og bælt.   

Opført til en DGNB-certificering

Midtermolen er bygget til at opnå sølv inden for bæredygtighedscertificeringen DGNB. Certificeringen har blandt andet fokus på miljøaftrykket igennem bygningers livscyklus.

– Når vi arbejder med DGNB-certificering, vurderer vi både projektets sociale, økonomiske og miljømæssige kvalitet – og de tre aspekter vægter lige meget. Nøgleordet er kvalitet – vi skal bygge robust og indbygge materialer med en lang levetid. Men det handler lige så meget om at bygge sunde boliger, hvor folk trives, og hvor drifts- og forbrugsudgifter holdes nede, siger Mike Staunstrup, chefrådgiver i Kuben Management.

Han har været med til at kvalitetssikre projektet, så byggeriet holder længere.

Tue Bo Nielsen fra CJ A/S fortæller, at certificeringen stiller skærpede krav til materialer og underleverandører.

– Miljø har i sagens natur haft et stort fokus i projektet. Certificeringen kræver flere ressourcer, da vi grundigt skal dokumentere, at vi bruger de rigtige materialer, og blandt andet også at vi driver en byggeplads korrekt. Alle parter har haft et rigtig godt samarbejde igennem hele processen, siger Tue Bo Nielsen, projektleder i CJ A/S.

Troldtekt vægter positivt

Troldtekt akustiklofter bidrager positivt til en række af kriterierne i DNGB-certificeringen, blandt andet inden for indeklima, miljøpåvirkning, akustik og brandsikring. Og fordi produktet er så veldokumenteret, er det nemt at arbejde med, når der skal gives point i certificeringen.

¬– Valget faldt på Troldtekt, fordi det giver en markant forbedret akustik i sammenligning med for eksempel et gipsloft. Når der er stor loftshøjde, kan lyden godt blive en udfordring, og i penthouseboligerne er der loft til kip. Derfor har vi været omhyggelige med at finde en løsning, der giver god akustik, fortæller Tue Bo Nielsen.

Fakta

Projekt:
Midtermolen består af 62 boliger, der er bygget til at opnå en DGNB-sølvcertificering
Arkitekt:
SKALA Arkitekter
Bygherre:
Pædagogernes Pension (PBU)
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Kuben Management

Certificering

Midtermolen er bygget til at opnå sølv inden for bæredygtighedscertificeringen DGNB.