Børnehuset Bøgen

Med skov og strand som nærmeste naboer, ligger børnehuset Bøgen naturskønt placeret. Også indenfor er der højt til loftet og plads til leg. Akustikken er der taget hånd om.

Børnehuset er enkelt struktureret med en central bygningsdel og to sidefløje – en til vuggestuebørn og en til børnehavebørn. Bygningsfløjene bevæger sig ud i landskabet og giver et dramatisk møde både ude og inde. I forbindelse med fællesrummet, nær indgangen, er der udgang til en stor terrasse mellem fløjene, hvor skovens silhuet indrammes. Personalerummet er placeret midt i huset over indgangen, men på første sal og er derved samtidig adskilt fra børnenes rum. Slanke vinduespartier giver visuel kontakt mellem de to etager.

Den dobbelte loftshøjde i fællesrummet giver lys og luft, men også akustiske udfordringer. Arkitektfirmaet 2r Arkitekter tog udfordringen alvorligt og har gjort de indre flader til en væsentlig del af husets udtryk.

Naturfarvede Troldtekt akustikplader dækker loftsfladerne men fortsætter også ned ad ydervægge uden vinduer. Dermed danner rummene et mere homogent indtryk, hvor lofter og vægge indgår i en fælles dynamik. Ved at friholde et stykke væg mod hjørnerne for Troldtekt, opleves rummets vægge også i højere grad som geometriske flader, der taler samme sprog som bygningskroppens knækkede former. Akustikken er dermed gjort til en del af husets arkitektoniske udtryk og tilfører samtidig rummene en varm atmosfære.

Arkitekt Rasmus Skaarup fra 2r Arkitekter fortæller: ”Mens bygningen voksede frem i vores forestilling, stod det hurtigt klart, at rumforløbene ville blive dramatiske; det ville derfor aldrig kunne gå an med et artigt skinneloftsystem. Det, at arealbehovet til akustisk regulering viste sig større end blot loftarealet, sammenholdt med det iboende dramatiske, gjorde Troldtekt til et indlysende valg”.

Fakta

Projekt:
Børnehuset Bøgen i Snekkersten
Bygherre:
Helsingør Kommune
Troldtekt Produkter
Lofts- og vægbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt