Naturbørnehave med indbygget fremtid

I Tørring er der højt til himlen, og Gudenåen snor sig gennem byen. I udkanten har naturbørnehaven Myretuen i en årrække haft til huse i en ældre gårdbygning. Pladsen var imidlertid blevet for trang, og derfor valgte man at erstatte den gamle institution med en opdateret Myretue på samme grund. En rigtig god beslutning, som nu er ført ud i livet.

De sorte træfacader tager venligt imod og er med til at give stedet en stemning af sommerhus. Selv om bygningen kun er i ét plan, er der højt op til tagryggen, og det giver plads på gavlene til en række kvadratiske vinduer placeret i varierende højde. Bygningskroppen er kompakt og rummer mange fine detaljer hele vejen rundt.

Masseovn i genbrugstegl

Fællestorvet er husets hjerte og et centrum for leg og læring. Her er både børnekøkken, masseovn og miniscene. Det højloftede rum har et tværgående ovenlys, der giver et behageligt dagslys til det relativt store volumen. Samtidig kan det også bruges til effektiv udluftning.

Fra fællestorvet er der - via et stort vinduesparti - udgang til en overdækket terrasse og legepladsen, hvilket skaber en flydende overgang mellem inde og ude. Dermed trækkes naturen med ind i børnehaven. Arkitektfirmaet Frost Larsen har med vanlig omhu skabt en smuk og velfungerende ramme for både børn og voksne.

Både lofter og vægge er beklædt med Troldtekt akustikplader i langt de fleste rum. Det grå loft er en elegant kontrast til det lyse interiør. Som en usynlig gevinst giver den integrerede Troldtekt ventilation lokalerne frisk luft uden træk, støj og synlige installationer.

Daglig leder Rigmor Jespersen fortæller:

”Vi kom fra en gammel gård, og vi ønskede at bringe noget af dens hyggelige atmosfære med i det nye byggeri. Derfor har vi bl.a. fået opført en masseovn i genbrugstegl, og den har en fantastisk effekt som husets omdrejningspunkt. Vi har som brugere været med i hele processen, og arkitekterne har forstået at omsætte vores ønsker til et hjemligt miljø, som samtidig er moderne i sit udtryk.”

Fakta

Projekt:
Naturbørnehaven Myretuen. Daginstitution til 12 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Frost Larsen
Bygherre:
Hedensted Kommune
Troldtekt Produkter
Loft- og vægbeklædning:
Troldtekt akustik, Troldtekt akustik Plus og Troldtekt ventilation
Farve:
Grå natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Thomas Mølvig, arkitekt
Fotos:
Thomas Mølvig, arkitekt