Et robust udgangspunkt for renovering

Den ikoniske kontorbygning på Aaboulevarden i Aarhus, tegnet af Friis & Moltke, er oprindeligt opført til en industrivirksomhed. Ejendomsselskabet Olav de Linde har overtaget bygningen og har nu gennemrenoveret de fem etager med kontorlokaler og tilføjet en mindre fløj bag bygningen.

Aaboulevarden i centrum af Aarhus har været en vigtig færdselsåre, men har ændret karakter efter åen under asfalten er blevet åbnet op igen. Caféerne ligger side om side på solsiden af boulevarden - også i nummer 22. I de fem etager over gadeplan ligger i dag forskellige kontorvirksomheder og har en god beliggenhed centralt i byen og med et godt lysindfald. Øverste etage har oprindeligt været herskabsbolig for virksomhedslederen.

Bruun & Sørensen Energiteknik A/S fik opført bygningen i 1962, og arkitekturen vidner fortsat om industriarkitektoniske rammer. For eksempel er der høje brystninger og lameller for vinduerne, som skjulte erhvervsaktiviteterne indenfor og afskærmede for solen.

Råt men cool interiør

De modernistiske facader i hvidmalet beton, støbt med sandblæste, ru brædder har overlevet, og bygningen er nu renoveret med stor respekt for dens oprindelse. De indvendige flader er skiftet, og ventilationen er blevet opgraderet til nutidens krav og har synlig rørføring under loftet.

I den oprindelige bygning anvendte man også Troldtekt, men den er udskiftet til de nye Troldtekt akustik Plus lofter, som har en langt finere struktur, og som egner sig bedre til åbne kontormiljøer. Hos Valtech har man skabt en afslappet atmosfære med kontraster mellem betonsøjler, betongulve og indbyggede møbler og gardiner.

Fakta

Projekt:
Aaboulevarden 22, Aarhus
Arkitekt:
Ejendomsselskabet Olav de Linde
Bygherre:
Ejendomsselskabet Olav de Linde
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt Plus
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin
Kantprofil:
K0
Montering:
Med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt m.a.a.
Fotos:
Valtech.com