BBC Television Centre i London

BBC Television Centre, der ligger i Wood Lane i London, har gennem mange år vundet internationalt ry for sin tv-produktion. En stor del af indretningen har været genstand for gennemgribende ændringer foretaget af arkitektfirmaet HOK, mens BDL Group, en af Storbritanniens største leverandører af gipsarbejde, har stået for renoveringen, som blev afsluttet i 2015.

HOK har skabt en arbejdsplads, som specifikt har til formål at øge produktiviteten, reducere omkostningerne og forbedre bæredygtigheden. Den rummer over 1.200 medarbejdere i et åbent og fleksibelt miljø, der fremmer samarbejdet mellem forskellige funktioner.

Designteamet fra HOK anvendte et industrielt tema i ombygningen med synlige interne strukturer og installationer. Der er skabt en balance mellem de store loftshøjder og de forudbestemte afskærmede områder, hvorved rummenes åbne karakter og uhindrede synslinjer på tværs af etagen bevares.

For at skabe mere plads fjernede designerne alt fra bygningens centrum, herunder de fire elevatorer, som blev erstattet af en vindeltrappe. Trappen, der forbinder og skaber en visuel sammenhæng mellem de seks kontoretager, er medarbejdernes primære adgangsmulighed mellem etagerne. Centralt i bygningen findes også et lyst atrium, der fungerer som et samlingspunkt for medarbejderne.

En af de vigtigste faktorer var at begrænse støj til et minimum og reducere genklang for at sikre et behageligt og roligt miljø på de meget store arealer. Løsningen var at anvende effektive Troldtekt akustikplader til at beklæde lofterne og undersiden af tagudhænget rundt om det cirkulære atrium med. Pladerne blev monteret på træforskallingen på undersiden af betongulvene. Forud for monteringen blev pladerne med fin struktur sprøjtemalet af Troldtekt i en lysegrå finish.

Elliot Bryant, ledende inspektør ved BDL, sagde følgende om det færdige projekt: ”Vi fandt, at pladerne var meget lette at håndtere og montere. Vi var også imponerede over deres akustiske egenskaber og attraktive ensartede udseende.”

Fakta

Projekt:
BBC Television Center i London, UK
Arkitekt:
HOK arkitekter
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Grå 202
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Fotos:
Paul Grundy