Den farverige cirkel i Jylland

I det vestjyske, flade landskab rejser Innovest sig, som en mægtig, rund skulptur i sine nuancer fra rød til gul. Stedet tager netop udgangspunkt i det lokale: heden, Skjern Å og det aktive erhvervsliv.

Den organiske, bløde form vokser op af jorden og former sig til en bygning i 4 etager. Ringkøbing –Skjern Forsyning har udover kontorfaciliteter i Innovest også lager og materiel. Derudover huser bygningen iværksættere, virksomheder, uddannelser og faciliteter som mødelokaler, auditorium og kantine. Formålet med de forskellige funktioner er en synergi effekt i det cirkulære hus. Et atrium i husets fulde højde byder velkommen og giver et fint indtryk af stedets muligheder.

Naturen er på mange måder taget med i huset og præger den bæredygtige tankegang, formen og indholdet. Der er lokalt-voksende planter på dele af taget -  i atriet er der både et vandbassin og en smuk plantevæg, der følger hovedtrappen op i huset. Bambustræ er desuden anvendt til trappen og listevægge rundt i huset. Huset er på vej til at blive DGNB-certificeret.

Troldtekt, der i øvrigt er fremstillet i Troldhede ikke langt fra Innovest i Skjern, er anvendt på alle loftsflader. I midterdelen af de kurvede kontorarealer er anvendt sort Troldtekt i kontrast til den øvrige hvide Troldtekt, hvilket giver en flot virkning.

For arkitekt Peter Refsgaard Iversen ved Aarstiderne Arkitekter har det det også været vigtigt, at miljøet indenfor er præget af taktile materialer som Troldtekt, der giver associationer til åens siv, fortæller han. De kurvede gange har en fin, rumlig dynamik, hvor samspillet mellem trælister, glasvægge, betongulve og Troldtekt i sort eller hvid fungerer i harmoni.

Fakta

Projekt:
Hovedkontor for Innovest i Skjern
Arkitekt:
Aarstiderne Arkitekter
Bygherre:
Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt Plus
Farve:
Hvid 101 og sort 207
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
Ret kant, K0, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA

Certificering

Bygningen er guldcertificeret i henhold til DGNB-DK.