Jobcenter med organiske former og positiv stemning

Dette jobcenter er et fantastisk eksempel på, at storrumskontorer og offentlige bygninger ikke nødvendigvis behøver at være fulde af støj og kedelige at se på og opholde sig i. Venlig, barrierefri og designet efter alle tænkelige retningslinjer for, hvordan en moderne arbejdsplads skal være.

Treptow-Köpenick i det sydøstlige Berlin er ikke kun den arealmæssigt største bydel i Berlin, men i manges øjne også den mest naturskønne. I alt består omkring 70 procent af arealet af vand, skov, parker, naturbeskyttelsesområder og bevaringsværdige landskaber.

Også Berlins største sø, Müggelsee, ligger i området. Området anses for at være meget socialt stærkt, og har desuden international betydning på grund af det innovative iværksætter- og teknologicenter i Adlershof. Arbejdsmarkedet er kendetegnet ved en beskæftigelsesfrekvens over gennemsnittet.

Når man besøger jobcentret i Treptow-Köpenick, finder man et moderne, åbent og indbydende kontormiljø med en livlig og positiv atmosfære. Buede bænke og to store receptioner med blødt svungne linjer i indgangsområdet, farverige gulve i blå og turkis og lyse vægge får hele rummet til at virke organisk og venligt.

Der er også flere små nicher med snack-automater og en desinfektionsstation. Det solgule børnehjørne med runde hvide, mørkegrå og gule siddeskamler i forskellige højder tilfører indretningen markante farver.

Lys og akustik i jobcenteret

Også lamperne i det generøst designede rådgivningsområde er gule og runde. For at give borgerne mulighed for at orientere sig bedre og hurtigere er der påtrykt store cifre på lamperne, der markerer de forskellige rådgivningsstationer. Der er i alt 20 åbne rådgivningsstationer.

Lamperne er en integreret del af indretningskonceptet, som både har fokus på kundeservice og medarbejdernes ergonomi. For at skabe de bedst mulige arbejdsforhold er der blevet implementeret et gennemtænkt belysningsdesign i alle områder med en blanding af forskellige direkte og indirekte lyskilder.

For at skabe optimal akustik i en bygning, der ofte skal rumme relativt støjende aktiviteter, er der desuden monteret Troldtekt line-akustikplader på lofterne og nogle af væggene. Akustikpladerne i lys natur passer perfekt ind i den øvrige indretning. Kontrasten mellem de markante blå gulve og de mere diskrete beige lofts- og vægelementer skaber en æstetisk spændende kontrast.

Fakta

Projekt:
Jobcenter Köpenick i bydelen Treptow-Köpenick i Berlin
Interiørdesign:
IONDESIGN GmbH, Berlin
Bygherre:
Arbejdsformidlingen, Berlin Mitte
Troldtekt produkter
Loft- og vægbeklædning:
Troldtekt line
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Olaf Wiechers, arkitekt
Fotos:
Linus Lintner