Intet skjult mellem linjerne

Jyllands-Posten i Aarhus er flyttet ind i hjertet af Aarhus og har fået et moderne og transparent hus, hvor et dynamisk arbejdsmiljø har været styrende for indretningen af det nye mediehus.

Med Dokk1 og Fimbyen i Aarhus som naboer har Jyllands-Posten placeret sig i det nye kreative havnekvarter i Aarhus. Samtidig er bygningens arkitektur og materialeholdning en afspejling af det meget industrielle havnemiljø, og huset fremstår derfor som en rå konstruktion af glas, beton og limtræ.

Hele facaden mod vandet og havnegaden er ét stort glasparti med lodrette skiver som inddeling af en avisforsides spalter. Når solafskærmningen ikke er trukket for, giver det et fantastisk indblik i avisens arbejdede redaktion og åbne arbejdsmiljø. Bygningens imødekommende transparens er en vigtig del af bygningens og avisens image.

”Målet har været at skabe en moderne og fleksibel arbejdsplads, som tapper ind i den nye virkelighed og Jyllands-Postens værdisæt”, forklarer Søren Øllgaard, arkitekt og partner i Henning Larsen Architects.

Rum for fordybelse

Bygningens fire etager og indgangsetagen er centreret omkring et atrium, der fungerer som det store samlingsrum. Her afholdes små og større briefinger, hvor man kan følge med fra balkonerne længere oppe i etagerne.

Huset er møbleret således, at de ansatte både kan sidde i større fællesskaber eller trække sig tilbage i fordybelse eller i mindre møder. Der er skabt en stor variation af rumligheder, som også understøtter den kreative arbejdsproces.

I valget af materialer indenfor er der lagt vægt på ærlige materialer. Troldtekt akustikplader er et fint eksempel på et ærligt og bæredygtigt materiale, som er, hvad man ser, og som samtidig understøtter en god akustik og dermed et godt arbejdsmiljø for medarbejderne.

Fakta

Projekt:
Jyllands-Posten i Aarhus
Arkitekt:
Henning Larsen architects
Bygherre:
JP / Politikens Hus
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt