Sans for historien

Ejendomsselskabet Olav de Linde har netop udvidet hovedsædet i Aarhus erhvervsområdet Frichsparken, som tidligere har dannet rammer om produktion af lokomotiver og andre jernkonstruktioner.

Olav de Linde har mange jern i ilden og har derfor måttet udvide antallet af kontorpladser i Aarhus. Ved samme lejlighed er hele kontoret blevet moderniseret med blandt andet en forbedring af akustikken i mødelokalerne.

Som en sammenhængende flade, der forbinder loft og væg, er valgt Troldtekt line design akustikplader med vandrette, varierende spor. Akustikløsningen giver både en auditiv og visuel ro i mødelokalet og en elegant opgradering af rummet. Her er tilmed valgt en fin finesse med lyskilde bag pladen, hvorved det understreges at Troldtekt-fladerne er løsrevet væggene og udgør et møbel i rummet. Troldtekt line design har nogle ”afbrydelser” i de ellers kontinuerlige linjer, og den variation er accenturet ved lysarmaturer, der ligger parallelt med linjerne.

Klassisk Olav de Linde

I alle øvrige kontorlokaler og gangarealer er også anvendt Troldtekt akustikplader, og lysarmaturer er ligeledes indbygget i loftet på en meget veltilrettelagt måde. Klassisk for Olav de Lindes konverteringer af industribygninger er Troldtekt pladerne, der i Frichsparken er løsrevet væggene og tydeligvis fungerer som en addition til rummet.

Overalt på kontoret ser man eksempler på genbrug af materialer fra vinduespartier, jernplader, lamper og møblement. Hvor bygningens oprindelige historie kan eksponeres eller formidles, er det en del af indretningen. Samtidig har firmaet altid fokus på holdbare og bæredygtige løsninger i enhver forstand, som også gør det nysgerrigt på nye måder at anvende materialer på.

Fakta

Projekt:
Ejendomsselskabet Olav de Linde, Frichsparken i Åbyhøj ved Aarhus
Bygherre:
Ejendomsselskabet Olav de Linde
Troldtekt produkter
Loft- og vægbeklædning:
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt