Tegnestue går i front

Randers Arkitekten har transformeret den bygning, tegnestuen har til huse i, fra en ren erhvervsbygning til en blanding mellem erhverv og eksklusive boliger. Det er gjort med stort fokus på en grøn og bæredygtig tilgang, så firmaets lokaler er blevet klassificeret som Danmarks første aktiv-hus tegnestue.

UPCYCLE by Randers Arkitekten danner rammerne for tegnestuens udvidelse på 1.salen, hvor kontorfaciliteter, mødelokaler, VR-rum og et integreret showroom placeres. Helt fra starten har  projektet haft meget høje ambitioner i forhold til både bæredygtighed, arbejdsmiljø og miljøvenlige tiltag. Samtidig har der været stort fokus på at integrere de 17 Verdensmål, blandt andet gennem valget af materialer.

Fra tegnestuens eksisterende lokaler i stueetagen leder den nye læringstrappe om de 17 Verdensmål op til de nye faciliteter. Trappen er fremstillet af egetræ fra bæredygtigt skovbrug, og den er designet således, at den kan demonteres og genanvendes andetsteds.

Tegnestuens 1.sal er indrettet og opbygget med bæredygtige materialer, der understøtter Verdensmålene, og skal bruges til showroom for at inspirere kunder og partnere.

Nøgleordene har været bæredygtighed, genbrug og de 17 Verdensmål. Eksempelvis bliver der brugt tang til at isolere væggene, og de nye køkkener, lamper og møbler er fremstillet af genbrugt plastik, husholdningsaffald og gamle fiskenet. Derudover har man valgt at bibeholde mest muligt af det eksisterende. Man har fjernet de nedhængte lydlofter, så man nu ser de flotte, rå betonlofter. Derfor var det nødvendigt tænke akustikregulering på en ny måde.

Toiletkerne beklædt med Troldtekt line design

For at skabe en æstetisk og akustisk balance i forhold til 1. salens hårde vægge, lofter og gulve har Randers Arkitekten valgt at beklæde deres centralt placerede toiletkerne med Troldtekt line design akustikplader. Troltekt line design har et moderne og varmt udtryk og bidrager samtidig til lydabsorption i rummet.

Sans for detaljerne

Der er valgt Troldtekt line design med et varieret mønster af fræsede spor til at give et visuelt spil i lokalerne, således udtrykket hele tiden ændres, afhænging af hvilken vægflade der betragtes.

Der er blevet fræset/beskåret rundt langs kanterne til loftet og nede langs gulvet, hvor et fodpanel af bambus er integreret på en meget elegant måde. Derudover er der fræset ud for alle stikkontakter og afbrydere, så de fint og diskret bliver en del af designløsningen uden for meget fokus og opmærksomhed. Ved alle hjørnerne rundt langs toiltetkernens sider er Troldtekt line design akustikpladerne elegant skåret sammen, hvilket tilfører en fin detalje til det samlede udtryk.

Fakta

Projekt:
Udvidelse af tegnestue for Randers Arkitekten i Randers
Arkitekt:
Randers Arkitekten
Bygherre:
Randers Arkitekten
Troldtekt Produkter
Vægbeklædning:
Troldtekt line design akustikplader
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt