Nyåbnet restaurant i nænsomt renoveret postbygning

I Brædstrup i Østjylland har Restaurant Det Gamle Posthus slået dørene op. Restauranten ligger i byens gamle postbygning og byder på klassiske anretninger i bevaringsværdige og uformelle omgivelser.

Brædstrup er en tidligere stationsby i Østjylland mellem Horsens og Silkeborg. I forlængelse af den gamle jernbane ligger en smuk, bevaringsværdig bygning, der tidligere har huset byens posthus. PHC Ejendomme har nænsomt renoveret bygningen, hvor Restaurant Det Gamle Posthus har slået dørene op.

– Det er nogle fantastisk smukke og historiske rammer, vi driver restauranten i, og vi har oplevet stor lokal opbakning, lige siden vi åbnede, fortæller Betina Heimann, der er tjener på Restaurant Det Gamle Posthus. Hun driver restauranten sammen med Tommy Pedersen og Knud Plougmann Rishøj.

Mere end bare mad

Menuen på restauranten spænder over både det franske og danske køkken. Fællesnævneren er, at alt bliver lavet fra bunden af gode, lokale råvarer. Men lige så vigtig som maden er restaurantens indretning.

– Omgivelserne spiller en afgørende rolle for gæsternes samlede indtryk. Man kan jo sagtens lave lækker mad derhjemme. Derfor handler en god restaurantoplevelse også om at skabe de bedste rammer rundt om maden, siger Betina Heimann.

Det store, åbne køkken giver blandt andet gæsterne mulighed for at følge med i, hvordan retterne bliver tilberedt.

De sorte lofter får roen til at sænke sig

For at indbyde til intimitet er der blevet lagt et mørkt gulv, ligesom der er valgt sorte akustiklofter fra Troldtekt. Ud over at lofterne giver god akustik, bidrager den sorte farve også til restaurantens hyggelige atmosfære.

– Gæsterne skal føle sig godt tilpas, når de er her. Derfor er et behageligt indeklima og et godt lydniveau i højsædet, og det må man virkelig sige, vi har. Vi får flere gange om ugen positive tilbagemeldinger på begge dele, siger Betina Heimann.

Borde i forskellige størrelser og interiørdetaljer som en smuk, gammel kommode og uens sukkerskåle bidrager til det afslappede og uformelle udtryk. Store vinduespartier giver et flot udsyn til byens torv, ligesom den store træterrasse, der er anlagt i forlængelse af facaden, indbyder til at nyde maden udendørs i de lune sommermåneder.

Fakta

Projekt:
Restaurant Det Gamle Posthus i Brædstrup
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Sort 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Tommy Kosior, Troldtekt A/S