Mere lys og ro

DGI Vandkulturhus er en del af DGI Byen nær banegården i København. De to store rum med bassiner har gennemgået en større renovering, som har givet oplevelsen af meget mere lys.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA

Vandkulturhuset er opført i 1999 og er én af flere bygninger i DGI byen, som også huser sportshaller, hotel, Øksnehallen og konferencecenter. Bygningen har en langstrakt og kurvet teglstensfacade ud til Ingerslevgade, og både bygning og gade ligger parallelt med sporene ind til hovedbanen. Vandkulturhuset får meget dagslys fra både gaden og fra ovenlys.

Det store rum med højt til loftet har en rund svømmebane til motionssvømning, mens man i et traditionelt kantet bassin i midten kan lave vandgymnastik eller anden vandtræning. Det runde bassin, hvor man svømmer samme retning rundt, giver en særlig ro til rummet. Ved siden af finder man et 3,80 m dybt bassin med klatrevæg og mulighed for udspring, afskærmet med en væg i blå klinker.

Markant ændring af rum

En gennemgående renovering af alle fladerne hare gjort en stor forskel for oplevelsen af rummet. Nu kommer rummets højde og lysindfald mere til sin ret. Med nye, hvide Troldtekt lofter og med nye, lyse fliser på gulve og vægge er der sket en stor forskel. Det ses og mærkes også i rummet ved siden af, hvor der er indrettet med mindre dybe bassiner til babyer, børn og varmtvandstræning. Her er mindre loftshøjde, hvorfor forskellen også er markant her.

Troldtekt lofterne er i kvadratisk format i fin og ultrafin. De homogene flader reflekterer dagslyset, men også bassinernes blå farve. Akustiklofterne har også en positiv indvirkning på Vandkulturhusets akustik.