Fuldmuret funkishus med listebeklædte akustiklofter

I Holstebro med direkte adgang til søen ligger et fuldmuret funkishus. Det forener på elegant vis de karakteristiske funkistræk med personlige detaljer, herunder listebeklædte akustiklofter.

Området omkring Vandkraftsøen i Holstebro er eftertragtet. På første parket med direkte adgang til søen har parret Dennis og Pernille Jeppesen efter nøje overvejelser bygget deres drømmehus. Det ligger som perler på en snor i forlængelse af en håndfuld andre nybyggede huse i den nyetablerede grundejerforening, hvor kravet er, at husene har de minimalistiske funkistræk.

– Det gode ved funkisstilen er, at den er tidløs. Det passer rigtig godt til vores drøm om et hjem, vi kan nyde og vokse i, efterhånden som vores børn bliver større, siger Dennis Jeppesen.

Parret har i samarbejde med to bygningskonstruktører stået for at tegne det i alt 260 kvadratmeter store hus. Bygningen er opført med varierede loftshøjder, der giver et legende arkitektonisk udtryk.

Tidløs og eksklusivt

Allerede ved første øjekast træder husets eksklusive udtryk frem. Inde som ude dominerer mursten, ligesom træ går igen i både loft, gulv og facade.

– Allerede da vi begyndte at tegne huset, var det vigtigt for os, at det er tidløst. Både i forhold til indretning og materialevalg. Samtidig ville vi ikke gå på kompromis med kvaliteten, siger Dennis Jeppesen.

Parret har blandt andet valgt at indrette huset i flere forskellige zoner, hvor børnene har deres helt egen afdeling. Flere steder er der opsat store newyorker-døre med sprosser, ligesom en niveauforskel til stuen opdeler hjemmet.

Rene linjer fra gulv til loft

Funkisstilen er karakteriseret ved det flade tag og de minimalistiske detaljer, og det er tydeligt at se referencerne i hjemmets indretning. Overalt er der sildebensparketgulv, og loftet består af Troldtekt akustikplader i farven lys natur, der udvalgte steder er beklædt med Troldtekt contrast egelister.

– Loftpladerne giver sammen med listebeklædningen et elegant og minimalistisk udtryk. Der er blandt andet Troldtekt contrast i entreen og i to felter i køkkenalrummet. Egelisterne tilfører varme, og så bidrager Troldtekt lofterne i hele hjemmet med god akustik, der er vigtigt for en børnefamilie som vores, siger Dennis Jeppesen.

Et nybyggerhus med personlighed

For at give hjemmet personlighed har parret valgt at lade det fuldmurerede hus rå udtryk træde frem indenfor. De fleste steder er væggene malet hvide, men i stuen og på badeværelset står væggene ubehandlet. I entreen dominerer en smuk, brændt nuance.

– Det har været vigtigt for os, at huset ikke ligner typisk nybyggeri. Derfor er mange af vores løsninger også skræddersyet til os. Blandt andet de to køkken-øer i køkkenalrummet og detaljerne med Troldtekt contrast. Vi ville gerne have et hjem, der både er praktisk, og som samtidig er fyldt med lækre detaljer, siger Dennis Jeppesen.

Omdrejningspunktet i hjemmet er køkkenalrummet, hvor der er direkte udsigt til Vandkraftsøen. Køkken-øerne og de store skabe giver gode opbevaringsmuligheder, og gulv-til-loft-vinduer giver smukt lysindfald året rundt.

Fakta

Projekt:
Funkishus i Holstebro
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt contrast med spor til 9 lister, inkl. egefinerede lister
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Montering:
Med contrast "click-on" system og Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Awards

Akustikløsningen Troldtekt contrast - eksklusiv boligakustik var i finalen ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel Good – en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig tilbyder en brugbar funktion.