Skulpturel drømmebolig i skoven

I skovens dybe stille ro. Det er et smukt udgangspunkt for en bolig, hvor der skal være mulighed for at trække sig tilbage og slappe af. I denne villa er der både udsigt til skoven og ganske stille og roligt.

Da bygherren stod overfor opførelsen af en ny bolig, var det noget han gik ind i med stor entusiasme. De første løse skitser fra arkitektfirmaet illustrerede en hvid skulptur, der dukker op i det kuperede landskab med skoven som baggrund. Herefter er villaen i høj grad udformet efter udsigten til det omkringliggende landskab, særligt skoven.

Indgangen er placeret i stueetagen, hvorfra man bevæger sig op af en symmetrisk dobbelttrappe til det store opholdsrum i overetagen. Over trappen og hall’en strømmer dagslys ned fra et stort ovenlys, ligesom der gør over køkkenet lige bag. Både mod øst og vest er der store vinduespartier og terrasser, der gør det muligt konstant at følge naturen udenfor, samtidigt med at det store opholdsrum med køkken får dagslys fra flere vinkler samtidigt.

God lyd og fine kontraster

Det skulpturelle udtryk udefra opleves også indefra, hvor tagets hældning giver spisestuen en stor loftshøjde og ekstra, højtsiddende vinduer.

For at sikre en god akustik i hele boligen og ikke mindst i køkkenet og stuen, anbefalede arkitektfirmaet Troldtekt træbetonplader til loftsfladerne. Det forbedrer lyden i forbindelse med både socialt samvær og musik. De hvide Troldtekt lofter står som en fin kontrast til de mørke trægulve og de øvrige flader og lister med mørkt træ. Felter med afrikansk skifer er også med til at give rummet en taktil og varm atmosfære.

Fakta

Projekt:
En skulpturel villa omgivet af skov  
Arkitekt:
Arkitektladen A/S
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur og hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA