Som et nyt hus

Det blev fejret som en indflytterfest, da familiens parcelhus havde gennemgået den store renovering og modernisering. Og dog er alle løsninger valgt ud fra det oprindelige hus.

Tiden var kommet til at skabe det store, fælles opholdsrum, hvor køkkenet er en del af helheden. Nu hænger boligens rum sammen fra ankomst i entréen til sofakrogen. Køkken og bryggers er blevet gentænkt, og løsningerne har opfyldt de små og store krav til funktionalitet og æstetik.

Familien havde besøg af designer og indretningsarkitekt Søren Vester, som havde friske øjne på transformationen af den traditionelle bolig til den mere individuelle og moderne bolig, hvor man samles omkring køkkenet. Fra køkkenet har man fået et fint kig gennem rummet til haven, som også kan opleves fra den nyindrettede sofakrog.

Nuancer af grå

Søren Vester foreslog hurtigt, at lofterne blev erstattet med Troldtekt for at sikre en god akustik i det store, sammenhængende rum.

Familien tog en tur forbi Troldtekts showroom i Tranbjerg og besluttede sig for designløsningen Troldtekt line i grå. Til parcelhusets beherskede rumhøjde ville et sort loft virke for dominerende, og den grå farve har ifølge familien vist sig at have mange nuancer afhængigt af lyset.

I familien var der enighed om et enkelt, hvidt køkken, og efter mere research blev bordplade og bagvæg ved komfuret en skiferplade, som har vist sig at matche Troldtekt lofterne fint. Gulvene i træ passer godt til boligen og giver varme til rummet sammen med møblerne i træ.

Troldtekt loftet er monteret med afstand til væggene, som giver en præcision og understreger loftpladernes lange linjer.

Fakta

Projekt:
Renoveret privatbolig i Skive
Indretning:
Søren Vester
Bygherre:
Familien Rysgaard
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Farve:
Grå 208
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt