Bungalow med addition

Arkitekt Mikkel Thisted bor med sin familie i en traditionel bungalow fra 1934 i Valby. Boligens areal er netop blevet udvidet med 45 kvm, og dertil har familien fået en mere direkte adgang til haven.

Troldtekt akustiklofter i privatbolig
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Det er naturligvis Mikkel Thisted selv, som har tegnet tilbygningen til bungalowen. Inspireret af netop 30’ernes boligarkitektur med rundede altaner har han formgivet tilbygningen som et selvstændigt element med rundede hjørner, og de to bygningskroppe taler derved samme sprog.

Et glasparti adskiller det eksisterende hus set udefra, mens rummene indenfor glider fint sammen. Hvor de to bygningskroppe mødes, står den murede facade som en indre facade og er et ærligt og charmerende element. Med de nye 45 kvm har familien fået et værelse, et badeværelse og en stue med direkte adgang til haven.
 
Tilbygningen er opført som modulbyggeri bestående af to moduler, som er færdiggjort 95% under tag i Vejle, hvorefter de er fragtet på to store blokvogne til Valby. En mobilkran hejste et modul ad gangen ind over hovedhuset fra vejen og placerede dem på de forberedte punktfundamenter. Modulerne ankom kl. 9 og stod på plads til frokost.

Struktur og dagslys

Boligens nye rum opleves meget lyse og luftige med de store vinduespartier og den gode loftshøjde. De rundede hjørner er en fin detalje indenfor og præciserer tilbygningen som en selvstændig figur.

I lofterne har familien valgt at montere Troldtekt rhombe akustikplader, som har et karakteristisk rhombemønster og tilfører loftet en tredimensionel karakter. Loftet er med til at samle rummene i tilbygningen og er også med til at sikre en god akustik.

Materialevalgene har i det hele taget været afgørende for tilbygningen som helhed. Troldtekt- lofternes struktur passer sammen med den rå mur og træ ved lysninger og den nye trætrappe, der forbinder husets tre niveauer. Det er også denne palet af materialer, som er med til at give den gode, varme oplevelse af det nye ”hus”.