Vejen

Familien Hansen kan endelig kalde det nybyggede hus i Vejen for deres hjem. Huset, der er tegnet af Østergaards Tegnestue i Lunderskov, stod klar i oktober 2009, og parret har allerede fundet sig godt til rette i den nyindrettede bolig, hvor især én detalje er iøjnefaldende: valget af loftsbeklædning.

– Jeg havde lyst til at bygge et hus til min familie, og siden det også er husbyggeri, jeg beskæftiger mig med rent professionelt, kunne jeg lige så godt være bygherre på mit eget projekt – det var simpelthen det nemmeste, siger tømrermester og selvbygger Morten Hansen.

Etplanshuset ligger i et parcelhuskvarter, hvor boligerne har én markant fællesnævner – de er alle nybyggede. Det er umiddelbart ikke til at se, at familien Hansen blot har boet i huset et par måneder, for alt virker allerede dejligt hjemligt. Men udefra vidner den endnu spæde beplantning om, at grunden først for nylig er blevet andet og mere end en udstykning. Den endnu nøgne grund understreger udsigten over de åbne marker og bidrager med et hav af lys. Og lys er, hvad der kendetegner husets indre. Materialevalget er fra gulv til loft holdt i en ren stil og lyse toner, der sammen med ovenlys i køkkenet og de mange vinduespartier giver et overbevisende resultat.

Ingen rumklang, tak

Inden det første spadestik blev parrets mange ønsker til deres nye bolig skitseret. Det var arkitekterne fra Østergaards Tegnestue i Lunderskov, der sørgede for at omsætte idéerne til korrekte udregninger. Og også materialevalget havde parret en holdning til.
– Da vi begyndte at snakke om at bygge hus, havde vi nogle specifikke krav, som huset skulle opfylde. Det vigtigste for os var at skabe et godt indeklima med store, lyse rum og uden rumklang. Vi har tidligere boet i et hjem, hvor akustikken var elendig, og det var ikke til at holde ud. Gennem mit arbejde har jeg et godt materialekendskab og ved, hvad man skal gå efter, hvis man vil undgå lang efterklangstid og dårlige lydforhold, siger Morten Hansen.
Østergaards Tegnestue støtter Morten Hansens beslutning om materialevalget. Per Østergaard fra Østergaards Tegnestue fortæller:
– Vi anbefaler altid vores kunder at få monteret et lydregulerende materiale. Især i nybyggerier, som ofte består af store åbne rum.

En god model

Morten Hansen valgte, at huset skulle være enkelt – både i udformning og indretning. Ud fra ønsket om, at akustikken skulle være behagelig, fik de monteret hvidmalet Troldtekt i samtlige lofter.
– Pladerne står godt til klinkerne og trægulvet, og ikke mindst til vores pudsede vægge. Og så har Troldtekt minimeret efterklangen i huset, beretter Morten Hansen og fortsætter:
– Det rustikke Troldtekt går hånd i hånd med stilen i vores hjem– Jeg havde lyst til at bygge et hus til min familie, og siden det også er husbyggeri, jeg beskæftiger mig med rent professionelt, kunne jeg lige så godt være bygherre på mit eget projekt – det var simpelthen det nemmeste, siger tømrermester og selvbygger Morten Hansen.
Etplanshuset ligger i et parcelhuskvarter, hvor boligerne har én markant fællesnævner – de er alle nybyggede. Det er umiddelbart ikke til at se, at familien Hansen blot har boet i huset et par måneder, for alt virker allerede dejligt hjemligt. Men udefra vidner den endnu spæde beplantning om, at grunden først for nylig er blevet andet og mere end en udstykning. Den endnu nøgne grund understreger udsigten over de åbne marker og bidrager med et hav af lys. Og lys er, hvad der kendetegner husets indre. Materialevalget er fra gulv til loft holdt i en ren stil og lyse toner, der sammen med ovenlys i køkkenet og de mange vinduespartier giver et overbevisende resultat.

Fakta

Projekt:
Familien Hansens nye hus i Vejen
Arkitekt:
Østergaards Tegnestue, Lunderskov
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvidmalet 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Fotos:
David Bering