Naturen som helse

Omgivet af høje graner og med havet som nabo ligger dette sommerhus perfekt for familien, der har nydt fritiden i det lille A -hus. Nu er huset bygget sammen med en ny længe, som har den ideelle kontakt mellem ude og inde.

En renovering og en tilbygning er smeltet sammen til et enkelt og moderne sommerhusprojekt bestående at to adskilte huse. Husene ligger på en fælles terrasse på begge sider af husene, og en overdækket mellemgang forbinder uderummet foran og loungeområde.

A-huset og det nye længehus er yderligt forbundet ved at have samme cedertræsfacade, som også er anvendt i det store loungeområde med adgang til vildmarksbad, udebrus og sauna. Familien nyder naturen og udelivet, hvilket de nu har fået de perfekte rammer til.

Grafiske lofter

Bruno Jakobsen Design fra Randers har stået for både renoveringen og tilbygningen, og han har haft et sikkert greb om at skabe sammenhæng og ro. Derfor er antallet af materialer skåret ned, og træ er det gennemgående materiale.

I den nye bolig har det været højeste prioritet at have kontakt til naturen udenfor, og derfor ligger opholdsrum mod øst, og indgang og badeværelse mod loungeområdet. Hele facaden mod øst kan åbnes som døre eller foldedøre og skabe et helt flydende rum mellem inde og ude.

Lofterne er i alle rum beklædt med sorte Troldtekt akustikplader, som, ifølge Bruno Jakobsen, giver en hyggelig stemning til huset og bryder de hvide flader. Troldtekt er valgt med en skarp kant imellem pladerne (type K0-U), der giver en præcis og rolig loftsflade.

Indretningen er generelt meget neddæmpet og grafisk, svarende til stilen i det ældste hus, og er en måde at henlede opmærksomheden på naturen – lige udenfor.

Fakta

Projekt:
Sommerhus ved Boeslum Strand i Ebeltoft
Arkitekt:
BRUNOJAKOBSENDESIGN +
Bygherre:
Hougaard Mikkelsen
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Farve:
Sort 207
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
Ret kant og 5 mm U-spor, K0-U
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt