En moderne gymnastiksal

I den mindre by Hesselager mellem Svendborg og Nyborg har både skoleelever og lokalsamfundet fået muligheden for at mødes omkring nye aktiviteter på den lokale skole. En mindre udvidelse af den klassiske gymnastiksal, har givet en stor fleksibilitet til de fysiske rammer.

Den velkendte gymnastiksal med ribber, højtsiddende vinduer og opstribning på gulvet er på Stokkebækskolen blevet udfordret. I den ene ende af salen er der tilføjet en klatrevæg kombineret med klatrereb og ribber, hvor man kan kravle ind i naborummet, som er en tilbygning til skolen.

Det nye, parallelle rum er forbundet med gymnastiksalen, som derved er blevet en hel anden rumlig oplevelse. I det nye motorikrum kan børnene også klatre rundt eller anvende gymnastikredskaberne på gulvet. I et tilstødende rum finder man et mindre fitnessrum med store spejle og forskelligt fitness udstyr. Begge nye lokaler ligger ud til et gårdrum, som også inviterer til aktiviteter.

Indbydende faciliteter

Hvide Troldtekt akustikplader er anvendt som gennemgående loftmateriale i det nye klatreafsnit i gymnastiksalen, i motorikrummet og fitnessrummet. Derved er sikret gode akustikforhold, som er påkrævet med mange energiske mennesker i et rum.

Loftet i motorikrummet udgør en skæv geometri, hvilket fremhæver loftsfladen og understreger rummets legende karakter, ligesom brugen af farver bryder med den traditionelle gymnastiksal. Derudover er der anvendt træ, som giver både stoflighed og varme til rummet. 

De nye faciliteter bruges fra morgen til sen aften af elever og foreninger og borgere i området. Initiativet til udvidelsen kommer også fra lokalsamfundet, og som ledte til økonomisk støtte via kampagnen Drøn på Skolegården og Skole+.

Fakta

Projekt:
Stokkebækskole i Hesselager, Danmark
Arkitekt:
Nøhr & Sigsgaard
Bygherre:
Svendborg Kommune
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
Ret kant, K0
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt