Kantine med grafisk præg

Aleris-Hamlet Privathospital i Søborg har fået nyindrettet medarbejderkantinen, hvor særligt de nye Troldtekt line akustiklofter og belysningen giver rummet en helt ny og moderne karakter.

I de tidligere tv-studier ved Danmarks Radio i TV-byen ligger en af Aleris-Hamlets Privathospitaler, hvor man udfører mange typer operationer og undersøgelser. Medarbejdernes kantine har netop fået en ny placering ved en større ombygning af huset, hvor der samtidig er etableret nye operationsstuer.

Med den ny kantine følger også en optimal akustik og belysning i rummet. Huset er struktureret som en sammenstilling af gårdhavehuse, og kantinen ligger midt i bygningen med højtsiddende vinduer. Kantinen er i visuel kontakt med gangarealer på to sider, hvilket giver et indirekte udsyn til en gårdhave.

Elegant helhed

De nye Troldtekt line akustiklofter peger fra vinduerne i den ene ende til den anden ende, hvorved man understreger rummets udstrækning, og rummet får sin egen karakter. Linjerne i Troldtekt pladerne betyder, at loftspladerne, og dermed hele loftsfladen, glider sammen til én sammenhængende enhed. Gangzonen på langs med kantinen, som kun er adskilt med glasvægge fra kantinen, bliver også en del af kantinen ved at være en del af den samme loftsflade.

De samme, runde loftsarmaturer i sort er også anvendt i både kantine og gangen ved siden af, hvilket understreger idéen om det sammenhængende rum. I kantinen og gangen har Aleris-Hamlet også valgt at opsætte trælistevægge for at give en modvægt til de mange hvide flader og for at udnytte vægfladen til yderligere akustikregulering.

Fakta

Projekt:
Aleris-Hamlet Privathospital i Søborg
Bygherre:
Aleris-Hamlet Privathospital
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt line
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt