Sundhedscenter med god balance

Det tidligere posthus i Hvidovre er ombygget og indrettet til et moderne sundhedscenter, hvor brugerne møder et indbydende hus med faciliteter til genoptræning.

Det røde, murede hus i to etager ligger i grønne parkom­givelser, som i ombygningen er blevet direkte inddraget i stedets genoptræningsfaciliteter. I stueetagen kommer gæster ind i et stort, lyst rum med ventemøbler og information, og to store ovenlys giver en luftig fornemmelse til rummet. Tre store genoptræningssale er indrettet med samme sans for lys og luftighed.

Arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture, der har stor erfaring med sundhedsbyggeri, har arbejdet målrettet med at trække store mængder lys ind i huset og samtidig haft fokus på at bevare de oprindelige kvaliteter som et tungt muret hus.

Arkitektur med muligheder

Indenfor er der arbejdet med en balance mellem de for­finede og mere rustikke materialer. I kælderetagen er ­terrænforskellen mod parken udnyttet så den oprindelige kælderetage rækker direkte ud i rådhusparkens grønne rum med endnu en træningssal med direkte forbindelse til parkens uderum. På første sal ligger ­behandlings- og samtalerum samt administration.

Sundhedscentrets stueetage med træningssale har ­tidligere huset det oprindelige posthuslager og har ­derfor højt til loftet. Det gjorde det muligt at installere ventilation over loftet. Resultatet er en rolig loftsflade med hvide Troldtekt akustikplader og Troldtekt ventilation, hvor frisk luft strømmer ned igennem udvalgte akustikplader. På den måde undgik arkitekterne armaturer i loftet – noget, der ellers kan forstyrre oplevelsen af en rolig flade.

Fakta

Projekt:
Hvidovre Sundhedscenter, Danmark
Arkitekt:
Nordic office of architecture
Bygherre:
Hvidovre Kommune
Troldtekt Produkter
Loftsbekeklædning:
Troldtekt akustik Plus og Troldtekt ventilation
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Extrem fin (0,5 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas og fals og not, K5 + K5-FN
Montering:
Med T35-skinner samt på forskalling
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Awards